Aviomiehen tokaisu avasi synnyttävän naisen silmät – muistuttaa nyt tärkeästä asiasta: "Me kaikki kisaamme palkinnosta, jota ei ole olemassa"

6:56
Oletko jo liian väsynyt? Tällaisia ovat työuupumuksen merkit

Vaikka äitiydestä ei jaella palkintoja, moni äiti ponnistelee hampaat irvessä täyttääkseen yhteiskunnan kuvitteelliset vaatimukset. Aviomiehen "neljä pientä sanaa" palauttivat Ashleyn maan pinnalle, ja nyt hän haluaa jakaa oppimaansa ilosanomaa muillekin.

Äitiydestä ei jaella palkintoja. Silti moni äiti yrittää tehdä jokaisen asian täydellisesti.

Ashley Gibson sai palkintojen puutteesta hyvän muistutuksen mieheltään, ja nyt aviomies Brandonin sanat ovatkin saavuttaneet suursuosion.

Totesi vaimolleen: "Ashley, ei tästä saa palkintoa"

Kolmatta lastaan synnyttänyt Ashley olisi halunnut synnyttää ilman lääkkeitä, koska hänen äitinsä ja ystävänsä olivat pystyneet siihen. Ashleysta lääkkeetön synnytys yksinkertaisesti vaikutti asialta, johon jokaisen pitäisi pystyä.

Synnytyksen edetessä kivut kuitenkin pahenivat. Ashley pohti, olisiko epiduraalin ottaminen "oikea ratkaisu". Silloin Brandon totesi vaimolleen "Ashley, ei tästä saa palkintoa".

Ashley hämmästyi sanojen voimasta. Lopulta nainen päätti jakaa miehensä "neljä pientä sanaa" Facebookissa.

– Ne antoivat perspektiiviä koko elämälleni äitinä. Olin tuskissani ja yritin päättää, ottaisinko epiduraalin. En tiennyt, että olin jo synnytyksen loppupuolella ja ponnistaisin Leo-vauvan ulos minuuteissa. Tiesin vain, että olin kivuissa, enkä voinut kuvitella, että jatkaisin niin ajan, jonka oletin olevan tunteja.

"Me kaikki kisaamme palkinnosta, jota ei ole olemassa"

Brandonin sanat kantoivat Ashleyta myös tulevien päivien läpi.

– Kun hätäilin korvikkeen antamisesta ensimmäisinä päivinä enkä halunnut tuntea epäonnistuvani imetyksessä heti, kuulin jälleen nuo sanat: "Ei tästä saa palkintoa, Ashley". Sitten tajusin sen. Äideistä nykymaailmassa voi tuntua siltä, että me kaikki kisaamme palkinnosta, jota ei ole olemassa, nainen kuvailee.

– Minä ajattelin synnytyshuoneessa kirjaimellisesti sitä, että olisin jotenkin "vähemmän äiti", jos luovuttaisin ja pyytäisin lääkkeen. Kuin siitä, että synnytin lääkkeettömästi, saisi kultamitalin, tai edes kultaisen tarran potilastietoihin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Alatiesynnytyksestä tai imetyksestä ei saa mitalia

Ashley on poikansa synnytyksen jälkeen ymmärtänyt, että "kuvitteellisia palkintoja" on olemassa runsaasti. Äidit pyrkivät hampaat irvessä saavuttamaan vaatimukset, joista monet ovat täysin keksittyjä.

Ashley muistuttaakin, ettei alatiesynnytyksestä saa mitalia, imetyksestä ei jaeta pokaalia eikä "söpöimmästä synnytysasusta" saa palkintoa.

– Hyvän tähden, on ok näyttää siltä, että sait juuri vauvan! Lapsen luovimmasta synttäriteemasta ei ole olemassa palkintoa. Siitä, miten moniin harrastuksiin ilmoitat lapsesi, ei ole palkintoa. Tämä lista voisi jatkua ikuisesti, Ashley kuvailee.

"On mahtavaa kuulla, että julkaisu on auttanut äitejä"

Hän kertoo Brandonin sanojen auttaneen häntä rentoutumaan elämään uuden vauvan kanssa.

– Ja haluan kutsua jokaisen teistä rentoutumaan äitiyteen kanssani. Koska ainoa palkinto, jota kannat läpi elämäsi, on se side, jonka muodostat lapseesi.

Yli 65 000 ihmistä päätyi jakamaan Brandonin viestin. Ashley kertoo Good Morning Americalle, että suosio yllätti hänet.

– On mahtavaa kuulla, että julkaisu on tavallaan auttanut äitejä toipumaan, tai että se on ollut jotakin, mitä heidän on täytynyt saada kuulla, Ashley kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja