Äiti käänsi hetkeksi katseensa: Alle vuoden ikäinen vauva putosi tulikuumaan veteen – taistelee nyt hengestään

0:45
Tyttövauva pelastettiin viemäristä Durbanissa Etelä-Afrikassa. Vauvan itkuun havahtuivat paikalliset asukkaat, jotka hälyttivät pelastusviranomaiset paikalle ymmärrettyään vauvan olinpaikan. 

Perheenäiti teki kammottavan virheen: hänen alle vuoden ikäinen vauvansa oli kuolla, kun lapsi tipahti tulikuumaan kylpyveteen. 

Vaikka sitä olisikin kuinka tarkka tahansa, vahinkoja tapahtuu. Eräs ukrainalaisäiti sai kuitenkin kokea pahimman painajaisensa, kun hän käänsi katseensa pienestä poikavauvastaan muutamaksi sekunniksi tämän kylvetyksen aikana. 

Poikavauva tippui tulikuumaan veteen kylvetyksen yhteydessä

Vauvan äiti, Tetyana Chernenko oli tapansa mukaan kylvettämässä pienokaistaan. Tetyana oli asettanut kylpyammeen pöydälle päivittäistä rutiinia varten. Daniil-niminen poikavauva leikki pöydällä ennen järkyttävällä tavalla epäonnistunutta kylpyään.

Äiti oli tuonut pöydän viereen lattialle ämpärin, jossa oli kiehuvaa vettä. Hänen tarkoituksenaan oli sekoittaa kuumaa ja kylmää vettä keskenään saadakseen kylpyvedestä sopivan lämpöistä.

Kun äidin tarkkaavaisuus herpaantui muutaman sekunnin ajaksi, poikavauva tipahti pöydältä suoraan ämpäriin kohtalokkain seurauksin.

– Näin, kun hän putosi kiehuvaan veteen. Ryntäsin ämpärin luo ja vedin hänet välittömästi ylös vedestä, perheenäiti kertaa traumaattista tapausta.

Pojan keho paloi karrelle 

Vain 11 kuukautta vanhan vauvan iho oli äidin nopeista liikkeistä huolimatta ehtinyt palaa karrelle ja se alkoi kuoriutua. Äiti kääri poikansa salamannopeasti puuvillakankaaseen ja vauva vietiin kiireellisesti sairaalaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Raporttien mukaan pojan otsassa, sormissa ja varpaissa on vain pikkiriikkisiä alueita, jotka selvisivät isoimmilta vahingoilta. 80 prosenttia poikalapsen kehosta oli kuitenkin hirvittävien palovammojen peitossa.

Hoitohenkilökunnan kertoman mukaan poikavauva itkee taukoamatta, sillä lapsi kärsii jatkuvista, järkyttävistä kivuista.

Vauvan selviytymisestä ei ole tietoa – poliisi tutkii tapausta

Paikallisen hyväntekeväisyysjärjestön vapaaehtoistyöntekijän ottamissa kuvissa on nähtävissä sydäntä särkevä näky: vauvan pieni ja heiveröinen keho on kääritty kauttaaltaan paksuihin sideharsoihin.

Paikalliset lääkärit yrittävät kaikkensa pelastaakseen kriittisessä tilassa olevan poikavauvan.

– Poika saa kaiken mahdollisen hoidon ja lääkityksen, sairaalan johtava lääkäri Vadim Shukhtin vakuuttaa.

Hoitohenkilökunnan mukaan vielä ei voida sanoa, selviääkö pieni lapsi hengissä. Paikallinen poliisi tutkii tapausta. Pojan äiti on lapsensa kanssa sairaalassa, ja raporttien mukaan hän on tapahtuneesta syvästi järkyttynyt. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja