Äiti jakoi riipivän kuvan lapsensa syöpähoidoista: "Katson tuota kuvaa nyt ja mietin, miten edes selvisin"

2:17
Syövän oireet – millaisesta oireesta tulee huolestua?

Kuva surun murtamasta Sophiasta matkalla syöpähoitoihin on hänen äidilleen vaikeaa katsottavaa. Tytöllä menee onneksi nyt hyvin.

Sophia Soto sai syöpädiagnoosin vain vähän yli vuoden ikäisenä. Nyt tytön äiti Rosie Soto, 40, on päättänyt jakaa kuvan hänen syöpäkamppailustaan, josta on onneksi jo aikaa.

Nappasi kuvan juuri ennen hoitojaksoa

Sophialta löytyi vuonna 2014 vaikea neuroblastooma, joka vaati 60 kemoterapiahoitokertaa ja useita muita hoitoja. Äiti Rosie nappasi tyttärestään sydäntä särkevän kuvan juuri ennen hoitojaksoa.

Kuvassa tyttö tuijottaa murtuneena kameraan. Lapsi ei halunnut rinnan päälle asetettavaa lyijysuojusta ja näyttää siksi niin surkealta.

– Katson tuota kuvaa nyt ja mietin, miten edes selvisin. Oli niin vaikeaa nähdä pieni tyttöni niin sairaana, äiti toteaa haastattelussa.

"Kukaan ei voisi häntä nyt katsoessaan kuvitella, mitä hän kävi läpi"

Sophia, 6, on ollut remissiossa viisi vuotta. Hän on myös pystynyt jättämään lääkityksen taakseen. Tyttö käy seulonnoissa, mutta rakastaa myös tanssimista ja haluaisi eläinlääkäriksi.

Kuvissa Sophia ennen ja nyt. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Kukaan ei voisi häntä nyt katsoessaan kuvitella, mitä hän kävi läpi. Hän näyttää normaalilta, tavalliselta lapselta, Rosie sanoo.

– Sophialla on hetkiä, kun hän kysyy ajasta, kun hän oli sairaana ja hoitojen jättämistä arvista, mutta yleisesti hän on onnellinen tyttö.

Viesti muiden syöpälasten vanhemmille

Sophian silmien takana on edelleen kasvaimia, mutta lääkärien mukaan ne ovat hyvälaatuisia.

– Vaikka ne ovat kasvaimia, lääkärit ovat melko varmoja siitä, etteivät ne ole syöpää, joten olemme päättäneet, ettemme mene leikkaukseen nyt. Tyttö voi mennä leikkaukseen mahdollisesti vanhempana, Rosie sanoo.

Muiden syöpälasten vanhemmille Rosiella on viesti.

– Älä anna periksi, pysy positiivisena. On tärkeää, ettet vertaa lapsesi edistystä kehenkään muuhun, koska jokainen kamppailee sairautta vastaan eri tavalla. Olemme ikionnellisia siitä, että Sophialla menee nyt niin hyvin. Olemme siunattuja, että hän on tuollainen taistelija.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja