Mainos

Äiti-Herlin muistelee: Perheessä oli myös onnellisia aikoja

Hissiyhtiö Koneen edesmenneen pääjohtajan Pekka Herlinin perhe-elämä ei ole aina ollut yhtä helvettiä, kuten hänen tuoreesta elämäkerrastaan voisi päätellä.

Pekka Herlinin vaimo Kirsti Herlin muisteli MTV3-kanavalla Franck Median tuottamassa ohjelmassa perheen onnellisinta aikaa Kirkkonummella 1950-luvulla, kun lapset olivat pieniä. Suvussa on yritystä -ohjelmassa näkyy idyllistä kuvaa, jossa isä-Pekka ja äiti-Kirsti kantavat molemmat pientä lasta sylissään ja katselevat niityllä uuden talon paikkaa.

Herlinien perhe-elämää on käsitelty raadollisen avoimesti juuri ilmestyneessä Koneen ruhtinas -elämäkerrassa. Pekka Herlinin poika Niklas Herlin kutsui eilen nettilehti Uudessa Suomessa isäänsä muun muassa kusipääksi ja ihmishirviöksi.

Onni hiipui, kun Kone kutsui

Tv-ohjelmassa vaimo-Kirsti kuvailee, kuinka perheen onnellinen jakso päättyi siihen, kun Pekka Herlin lähti Koneen palvelukseen 1950-luvulla juuri, kun perhe oli asettunut idylliselle paikalle Kirkkonummelle.

Hän kertoo Pekka Herlinin suunnitelleen jatko-opiskeluja, kun hänet lähes pakotettiin töihin Koneelle.

- Hän halusi opiskella Kauppakorkeakoulussa lisää ja suunnitteli tutkielmaa. Sieltä (Koneelta) tultiin sitten häntä tapaamaan, että hänen täytyy tulla Koneeseen, että yhtiö lähtee parempaan suuntaan. Ei se hänestä ollut alkuun miellyttävää ollenkaan,

.Pekka Herlin toimi Koneen hallituksen jäsenenä vuodesta 1954 ja nousi yhtiön toimitusjohtajaksi vuonna 1964.

Vaimo Kirsti Herlin kertoi ohjelmassa, että aluksi Pekka Herlin ei ollut innostunut työstä Koneen palveluksessa.

- Ei se ollut hänestä miellyttävää ollenkaan. Mutta kun hän meni sinne, niin hän innostui työstään.

- Elämämme muuttui kerta kaikkiaan erilaiseksi kuin mitä oltiin kuviteltu, toteaa Kirsti Herlin.

"Aluksi Pekka vastusti Kirkkonummelle muuttoa"

Aikaa Kirkkonummella lasten ollessa pieniä Kirsti Herlin muistelee lämmöllä.

- Se oli elämämme parasta aikaa, kun olimme täällä uudisviljelijöinä, sanoo Kirsti Herlin Suvussa on yritystä -ohjelmassa.

- Olen hyvin tyytyväinen itseeni, että keksin, että muutetaan tänne. Pekka ei alkuun oikein hyväksynyt sitä. Tuntui aika pitkältä siihen aikaan matka Helsingistä tänne (Kirkkonummelle). Sitten me aika pian aloimme suunnitella kotia, Kirsti Herlin muistelee kodinrakentamisurakan alkuvaiheita.

- Kun Antti (Herlin) syntyi vuonna 1956 marraskuussa, niin silloin me asuimme täällä jo, Kirsti Herlin kertoo Kirkkonummella tehdyssä haastattelussa.

Katso Markus Pirttijoen juttu

Kirsti Herlin muistelee Suvussa on yritystä -ohjelmassa perheen asettumista Kirkkonummelle ja Pekka Herlinin nousua Koneen palvelukseen

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.