Ainutlaatuinen mahdollisuus lipesi Valtteri Bottaksen hyppysistä – "Itse heitin sen hukkaan"

Valtteri Bottaksen Saksan osakilpailu päättyi ikävään ajovirheeseen, kun hän ajoi ulos vain seitsemän kierrosta ennen maalia. Bottas harmitteli hukattuja MM-pisteitä, sillä tallitoveri Lewis Hamiltoninkaan kisa ei sujunut ruusuisesti.

Saksan osakilpailu oli yksi kauden värikkäimmistä, sillä sade ja turva-autot sekoittivat pakkaa jatkuvasti. MM-sarjaa johtava Hamilton pilasi oman kilpailunsa ajovirheisiinsä, joten Bottakselle aukesi ainutlaatuinen tilaisuus kuroa eroa umpeen MM-pistetaulukossa.

Toisin kuitenkin kävi, kun Bottas menetti autonsa hallinnan neljänneltä sijalta ja osui rajusti seinään.

– Ensimmäisessä mutkassa lähti vaan keskellä mutkaa perä alta. Tällaisissa olosuhteissa se käy niin äkkiä. Kun poistut linjalta, se on siinä. Ei ollut enää mahdollista saada autoa näppeihin takaisin, Bottas kuvailee.

On sanomattakin selvää, että hukattu mahdollisuus kuroa Hamiltonin kasvattamaa eroa umpeen painoi Bottaksen mieltä kilpailun jälkeen.

– Tietenkin harmi, että meni hyviä pisteitä tuossa. Oltaisiin saatu tiimikaveria kiinni tänään, mutta itse heitin sen hukkaan. Koetin painaa kovaa, että olisin päässyt podiumille ja saanut lisää pisteitä, Bottas harmittelee.

Bottas ja Hamilton eivät suinkaan ollut ainoita kuljettajia, jotka olivat vaikeuksissa Hockenheimin vaihtelevissa sääoloissa. Useampi kuljettaja luisui radan ulkopuolelle kilpailun aikana haastavien olosuhteiden vuoksi. Kuljettajat joutuivatkin miettimään tarkkaan rengasvalintojaan kisan aikana.

– Oli kyllä yksi vaikeimmista kisoista, missä olen ollut mukana. Vaati paljon päätöksiä tiimin puolelta. Itsekin sai olla kieli keskellä suuta, kun oli sellaiset olosuhteet, Bottas toteaa.


Lue myös:

    Uusimmat