Aino Venna juhli levyn julkaisua triplana: Olihan se aika uuvuttavaa

Suomalainen Aino Venna -yhtye juhli uutta levyään näyttävästi usean päivän ajan.

Aino Venna on solistinsa Aino Vennan mukaan nimetty yhtye. Bändin toinen studioalbumi Tin Roof julkaistiin viime perjantaina.

Yhtye juhli levyn julkaisua peräti kolmella levynjulkaisukeikalla Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä. Viimeisin julkaisukeikka vedettiin kunnialla läpi maanantaina.

– Kaikki keikat oli loppuunmyytyjä ja sitten me vielä striimasimme maanantain keikan. Maanantaina sitten olimme keikan jälkeen ystävien ja työryhmän kanssa rentoutumassa.

Tosin liian villiksi meno ei rankan keikkarupeaman jälkeen yltynyt.

– Aika aikaisin tuli kuitenkin lähdettyä kotiin. Keikat ovat sen verran fyysisiä, että niiden jälkeen olo on kuin lenkin juosseella. Keskityn aina keikkoihin niin sata prosenttisesti, että kyllä se aika uuvuttavaa on.

Chansonien ja vanhan rockin mielenmaisemaa maalailevalla musiikilla olisi varmasti kysyntää ulkomailla, mutta ainakin vielä bändi keskittyy Suomessa keikkailuun.

– Suomessa on vielä paljon soittamista ja ihanan paljon musiikista kiinnostuneita. On meillä jotain suunnitelmia mennä esimerkiksi Saksaan soittamaan, mutta katsotaan nyt, Rovaniemen kautta Berliiniin, Aino nauraa. 

Jo Nesbøn karisma teki vaikutuksen

Viime viikolla Helsingissä järjestettiin dekkari-ilta, jonka päätähtenä oli Suomessa vieraillut kirjailija Jo Nesbø. Bio Rex -elokuvateatterissa järjestetyssä tilaisuudessa esiintyi myös Aino Venna.

Aino esiintyi yhtyeensä kanssa ennen kirjailijan saapumista, joten hän pystyi täysillä keskittymään tähden vierailuun ja nappaamaan lopuksi uutuusteokseen nimikirjoituksen.

Laulaja kertoo olleensa fiiliksissä tilaisuudesta, sillä hän on itse lukenut ahkerasti norjalaiskirjailijan teoksia.

– Olen iso fani, joten olin älyttömän onnellinen keikasta ja tapahtumasta. Nesbø on kyllä uskomattoman karismaattinen, Aino fiilistelee.

Laulaja kertoo löytäneensä myös itsestään ja Nesbøstä samankaltaisuuksia.

 – Jo on kirjailijana hieman samanlainen kuin mitä minä olen lauluntekijänä. Hän ottaa kirjoihinsa vaikutteita musiikista ja elokuvista. Minä taas otan kirjoista vaikutteita musiikkiini. Jo myös kuvaili, että hänellä on usein ideoita, mutta ei metodia. Samoin minulla!

Lue myös:

    Uusimmat