Ainakin viisi iskua päähän: Anni Törn kohtasi vakavaa väkivaltaa ennen kuolemaansa – Taposta syytetty miesystävä kuunteli oikeuslääkäriä pää painuksissa

0:48

Anni Törn kohtasi ennen kuolemaansa vakavampaa väkivaltaa, kuin mistä taposta epäilty miesystävä on aiemmin kertonut.

Oikeuslääkäriä kuultiin asian tiimoilta todistajana tänään Etelä-Savon käräjäoikeudessa jatkuneessa oikeudenkäynnissä, jossa miesystävää syytetään naisen taposta.

Miesystävä on aiemmin kertonut lyöneensä naista kolme kertaa päähän sillä seurauksella, että tämä on kaatunut ja lyönyt päänsä lavuaariin. Myöhemmin mies on kertonut, ettei muista tekemäänsä väkivaltaa. Nainen kuoli tilanteen seurauksena.

Lyöntejä, potkuja tai iskeytymistä

Oikeudessa todistajana kuullun oikeuslääkärin mukaan Törn sai ennen kuolemaansa ainakin viisi pään alueelle kohdistettua iskua. Tästä puhuvat vammat, joita on oikeuslääkärin mukaan pään eri puolilla ja laaja-alaisesti.

Päätelmä viidestä iskusta juontuu siihen, että vammoja on niin kasvoissa, takaraivolla, päälaella kuin pään molemmilla puolillakin.

Oikeuslääkäri ei ottanut oikeudessa kantaa siihen, millä tavalla vammat on aiheutettu. Hänen mukaansa ne ovat voineet aiheutua esimerkiksi lyönneistä, potkuista tai johonkin iskeytymisestä. Hän kuitenkin kuvaili käytettyä väkivaltaa voimakkaaksi ja kertoi, että pään vammat ovat syntyneet naisen vielä eläessä.

Pään lisäksi vammoja löytyi oikeuslääkärin mukaan naisen kaulasta ja muualta kehosta.

Mahdollisesti enemmän iskuja

Syyttäjän ja Törnin omaisten tiedusteltua asiaa oikeuslääkäri totesi, että jos väkivallassa on käytetty ainoastaan nyrkkejä, yksittäisiä iskuja on voinut olla huomattavasti enemmän kuin viisi.

Naisen taposta syytetty miesystävä kuunteli oikeuslääkärin todistusta pää alas painettuna.

Osa Törnin omaisista tukeutui toisiinsa ja käänsi katseensa pois, kun heidän asianajajansa kävi läpi naisen vammoja valokuvista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja