Mainos

Aina myöhässä? Ei huolta, myöhästyjät ovat tutkitusti luovia ja menestyneitä

Varsinkin länsimaissa myöhästymista pidetään epäkohteliaana, mutta nyt tästä ikävästä tavasta on paljastunut myös positiivisia puolia. 

Meillä jokaisella on ainakin yksi ystävä tai tuttu, joka on aina myöhässä. He eivät yritä tahallaan ärsyttää, vaan se yksinkertaisesti kuuluu heidän luonteeseensa. Myöhästyjiä ei kannatakaan moittia, sillä nämä tapaamisiin kiiruhtavat ihmiset menestyvät elämässä usein keskivertoa paremmin. 

Myöhästyminen ei ole merkki laiskuudesta

Yhdysvaltalaisen Businessinsider-sivuston mukaan meidän tulisi lopettaa myöhässä olevien ihmisten haukkuminen. Myöhästyminen ei automaattisesti merkitse laiskuutta tai huolimattomuutta, osalla ihmisistä on vain yksinkertaisesti niin paljon tekemistä, että heidän aikakäsityksensä saattaa hämärtyä.

Myöhästyminen liittyy läheisesti myös menestykseen. Menestyjät hoitavat usein montaa asiaa yhtä aikaa, jolloin aina ajoissa oleminen ei vain yksinkertaisesti ole mahdollista. 

Positiivisuus tekee meistä verkkaisia

Jos huomaat olevasi jatkuvasti myöhässä aikataulusta, se voi johtua myös positiivisuudestasi. Kyllä, luit oikein. Optimisteilla on taipumus ajatella, että heillä on enemmän aikaa käytettävissään kuin todellisuudessa onkaan. Optimisteja ei kannatakaan moittia myöhästelystä, sillä tutkimukset osoittavat heidän elävän keskivertoa pidempään. 

Positiivinen ajattelu on sama persoonallisuuden piirre, joka yhdistetään usein menestykseen. Myyntimiehistä koostuvassa tutkimuksessa todettiin, että taipumus positiiviseen ajatteluun lisäsi myyntiä jopa 88 prosenttia heidän kollegoihinsa verrattuna.

Ihmisillä on erilaiset aikakäsitykset

Erään tutkimuksen mukaan ihmiset voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään aikakäsityksen perusteella. Tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden tuli arvioida minuutin jälkeen, kuinka kauan aikaa oli kulunut. Ryhmä A:n keskiarvoksi saatiin 58 sekuntia, kun taas ryhmä B:n keskiarvoksi 77 sekuntia.

Jos olet aina myöhässä, älä syytä liikaa itseäsi. Ihmisillä voi nimittäin olla hyvinkin erilainen käsitys ajan kulumisesta.

Myöhästyminen voi viestiä luovuudesta

Positiivisuuden lisäksi myöhässä olevat ihmiset ovat usein myös luovia. He näkevät asiat yleensä suurina kokonaisuuksina pienten häiritsevien yksityiskohtien sijaan. Jos tällainen henkilö myöhästyy tapaamisesta, syynä voi olla se, että hän on vain keksinyt uskomattoman luovan idean. 

Video: Aina kaikista menestyneinkään ihminen ei jaksa olla reipas. Katso hauska video siitä, kuinka pystyt välttelemään uskottavasti työn tekoa. 

1:02

Lähde: Businessinsider 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.