Mainos

Aikuisille satujumppaa ja striptease-aerobicia

Jumppatunnit eivät ole entisellään, nykyään kuntoaan voi kohottaa hotjoogassa, striptease-aerobicissa, sirkusaerobicissä ja vedenalaisessa spinningissä.

Tuhmimmat ja trendikkäimmät amerikkalaiset ovat innostuneet cardio strip tease -tunneista. Monien jumppauutuuksien synnyinsijan, Crunch-kuntosaliketjun, suosittua lajia ohjaavat strippareina aiemmin työskennelleet kuntoilun ammattilaiset. Vain täysi-ikäisille sallituilla tunneilla pyöritellään lanteita kahdeksikossa, kääntyillään viettelevästi, poseerataan ja riisutaan. Takapuolen ja rintojen paljastaminen on suotavaa, muttei pakollista. Tunnin luvataan kehittävän itsetuntoa eroottisten, mutta samalla atleettisen harjoituksen avulla.

Muita amerikanihmeitä ovat vedenalainen spinning, jossa veden vastuksen on tarkoitus lisätä kuntopyöräilyn tehoa ja circus sports -tunti, jossa kuntoilija voi päästää sisäisen pellensä irralleen, harjoitella akrobatiaa ja lentää trapetsilla. Suosiotaan kasvattavat myös aikuisten satujumpat, joissa nostetaan sykettä lapsen riemulla ja vapautuneisuudella.

Suomenkin kuntosaleilla on kokeiltu karaoke-spinningiä, jossa lauletaan samalla kun poljetaan.

Kuumaa joogaa

Muutamia vuosia sitten Suomen aerobic-salien hittejä olivat latinalaisiin tanssein perustuvat tunnit ja tällä hetkellä Zumba valtaa alaa. Erä aalto kuntoilussa oli itämaisista taistelulajeista ja armeijan kuntoilusta inspiraatiota hakevat tunnit.

Joogaan perustuva kuntoilu on ollut jo pitkään suosittua myös, mutta Yhdysvalloissa jooga on joutunut todella ankaran tuotekehittelyn kohteeksi. Bikram-joogasta on tullut lyhyessä ajassa suosittu laji ympäri maata. Bikram-joogassa tehdään voimajoogasarjoja eli asanoita ihmiskehoa kuumemmaksi lämmitetyssä huoneessa. Kuumuuden luvataan suojaavan revähdyksiltä, poistavan haitallisia aineita kehosta ja tietysti laihduttavan. Kehon ja mielen harmonia katkeaa vain silloin, kun ensikertalaiset muksahtavat pyörtyneinä lattialle.

STT-MIINA SUPINEN

Kuva: Colourbox, Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.