Aikuinen nainen, meikkaa rohkeasti!

Kauneuden ja ihonhoidon pitkäaikainen vaikuttaja Camilla Aho kannustaa aikuista naista korostamaan parhaita puoliaan. Sininen tai kimmeltävä luomivärikään ei ole pannassa.

– Kaiken perusta on hyvinvoiva iho. Ikääntymisen myötä ihon väri muuttuu ja siitä tulee samea ja eloton. Hoitolakäynnit sekä säännöllinen kotihoito hyvillä tuotteilla ovat kauniin meikin perusta.

Camilla kertoo miellellään myös tärkeimmistä meikkituotteista ja -välineistä.

– Meikkivoiteen tulee olla riittävän ohut, jotta se myötäilee kauniisti ihoa. Ryppyjä ei saa piiloon paksulla pakkelilla, se vain korostaa uurteisuutta.

Hän muistuttaa myös, että kulmakarvat antavat kasvoille ryhtiä. Ne on nypittävä säännöllisesti, ja kulmia kannattaa korostaa. Lisäksi hyvä huultenrajauskynä on tärkeä, sillä se estää huulipunan leviämisen juonteisiin.

– Kannattaa hankkia laadukkaat siveltimet ja pehmeät, hyvin levittyvät ja iholla kestävät meikkikynät.

Kesällä kevennetään

Kypsän naisen ei tarvitse sulautua tapettiin. Camilla kehottaa naisia olemaan rohkeita ja kokeilemaan trendimeikkien raikkaita värejä.

– Tärkeintä on harmonia, se, että kokonaisuus on hallittu. On huolehdittava, että kasvot eivät ole meikattuna kuin pakanamaan kartta. Muuten värejä ei tarvitse pelätä.

Hän vakuuttaa, että on harhaluulo, että helmiäinen tai esimerkiksi sähkönsininen eivät sopisi aikuiselle. Kulmaluulle sipaistuna kevyt helmiäinen voi heleyttää juhlameikin ihanasti.

– Meikki kuitenkin vaihtuu vuodenajan myötä. Esimerkiksi kesällä sama kaunissävyinen rusehtava väri voi sopia silmiin, poskiin ja huulille. Talvella voidaan käyttää voimakkaampia silmänrajauksia ja eri sävyjä luomilla.

Avuksi suurentava peili ja luonnonvalo

Meikkauksen kompastuskivi voi olla ikänäkö. Miten meikata, kun ei näe kunnolla ilman silmälaseja?

– Harjoitus tekee mestarin. Ajan kanssa oppii tietämään mihin kohtaan kulmaluuta poskipuna pitää levittää tai miten huulipunaa lisätään siististi. Jos nainen ei ole ennen meikannut, voi meikkikurssi olla hyödyllinen. Lisäksi rehellinen ystävätär on hyvä "peili", Camilla naurahtaa.

Meikkaukseen on olemassa myös apuvälineitä. Paras niistä on suurentava peili, kun valona ovat luonnonvalolamput.

– Myös suurennuslaseja myydään, mutta minulla ei ole niistä juuri kokemusta. Kannattaa kysellä ja vertailla hintoja optikkoliikkeissä, hän kehottaa.

Studio55/Marja Nyman

Lue myös:

    Uusimmat