Äijäenergiaa Asuntomessuilla: Tutustu persoonallisiin kohteisiin

Kesän 2014 Asuntomessuilla on paljon nähtävää ja koettavaa. Tämän vuoden erikoisuus on miehille suunnattu Äijäreitti.

Äijäreitti on nimensä mukaisesti suunniteltu miehille, joilla on äijäenergiaa. Messukävijöistä noin 65 prosenttia on perinteisesti ollut naisia, ja nyt Asuntomessuilta kerrotaan, että nähtävää ja koettavaa halutaan tarjota myös miehille.

– Tätä varten olemme luoneet kokonaisen messureitin miehiseen makuun. Reitiltä löytyvät esimerkiksi sinkkumiehen Äijäluola (kohde 16) sekä 13-kerroksisen Maailmanpylvään Äijä-asunto (kohde 41). Molemmat on suunniteltu ja sisustettu miehisiä mielihaluja mukaillen, asuntomessujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi kuvailee.

Äijä-asunnon sohva kutsuu oman elämänsä James Bondin loikoilemaan.

– Värimaailma, hifiratkaisut ja kalusteiden muunneltavuus nousevat kohteissa hienosti esiin. Ne ovat myös asioita, joita moni nykymies arvostaa.

Äijäasuntojen lisäksi reitiltä löytyvät myös muun muassa rallifanin talo (kohde 28) sekä Ramirent Elämyspuisto. Elämyspuistossa äijät ja äijämieliset voivat kokeilla taitoja minikaivurin tai polkuauton ohjaimissa.

Sievitalo Mustakoivu on sisustettu rallifania silmällä pitäen.

Remun sisustus ja Hurriganes-aiheinen valokuvanäyttely

Yksi äijäreitin mielenkiintoisimmista kohteista lienee teräsrunkoinen Elämän Lanka (kohde 3). Kohteen yläkerran sisustusvalintojen takaa löytyy Hurriganes-yhtyeen rumpali ja kulttuuripersoona Remu Aaltonen.

– Kohteen sisustus on näyttävä ja taatusti persoonallinen. Muiden messutalojen rinnalla kyseinen kohde luo materiaaleillaan, värikkyydellään sekä kalustevalinnoillaan hauskaa vaihtelua ja kontrastia tarjontaan, Salmi kiittelee.

Rocklegenda Remu Aaltonen on Elämän Langan yläkerran värikkään sisustuksen takana.

Elämän Langan yläkerrasta löytyy myös helsinkiläisen muoti- ja rock-valokuvaaja Henrik Schüttin Hurriganes-aiheinen valokuvanäyttely. Kolmetoista vuotta Hurriganesia kuvanneen Schüttin teoksissa on aistittavissa menneiden vuosikymmenten nostalgiaa.

Lähde: Suomen Asuntomessut

Lue myös:

    Uusimmat