Äidin avoin kirje asiattomalle myyjälle niittää huomiota – vaateliike pyysi anteeksi

Vaateliike pyysi julkisesti anteeksi sen jälkeen, kun teini-ikäisen tytön äidin kirjoittama julkinen kirje levisi laajalti sosiaalisessa mediassa.

Pukukopit voivat olla melko ahdistavia paikkoja, varsinkin jos olet etsimässä juuri sitä täydellistä juhlamekkoa. Pukukoppi ei myöskään ole paras paikka kuulla, että tarvitsisit muotoilevia alusvaatteita voidaksesi pukeutua mekkoon.

Näin kuitenkin kävi kansasilaiselle teinille, joka oli sovittamassa itselleen juhlamekkoa.

"Kaikenikäiset ja -kokoiset tytöt ovat täydellisiä"

Associate Dillard -vaateliikkeessä äitinsä kanssa ostoksilla ollut teini joutui kokemaan nöyryyttäviä hetkiä, kun kaupan myyjä kehotti tyttöä käyttämään pukemansa mekon kanssa muotoilevia alusasuja. Tytön äiti, Megan Naramore Harris julkaisi tapahtuman jälkeen Facebookissa avoimen kirjeen, jonka hän osoitti tytön vartaloa arvostelleelle myyjälle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

"Minun teini-ikäinen tyttäreni halusi sovittaa mekkoa tulevaa juhlaa varten. Löysin tämän mekon ja pyysin häntä kokeilemaan sitä. Hän kertoi minulle, ettei se ollut hänen tyyliään, mutta päätti silti kokeilla pukua mielikseni. Kerroin hänelle, kuinka aikuismaiselta hän näyttää puvussa, mutta se teki hänet kuulemma liian vanhan näköiseksi. Heti tämän jälkeen sinä ilmestyit paikalle ja kerroit, että jos tyttäreni aikoi käyttää mekkoa, hän tarvitsisi muotoilevat alusvaatteet. Pyysin tytärtäni vaihtamaan vaatteensa ja kerroin sinulle, että tyttäreni pärjäisi vallan mainiosti ilman muotoilevia alusvaatteita. Aloit kinata kanssani, jonka jälkeen jätimme liikkeen.

Olisin halunnut kertoa sinulle, että monet tytöt kärsivät huonosta minäkuvasta. Voi olla erittäin vahingollista, jos heille kerrotaan, että he tarvitsevat jotain lisää ollakseen täydellisiä. Kaikenikäiset ja -kokoiset tytöt ovat täydellisiä. Ainoa asia, joka merkitsee on, että he tuntevat olonsa mukavaksi.

Tyttäreni on pitkä, hän ui, juoksee, tanssii ja joogaa. Hän on kunnossa. Hän on kaunis. Hänelle ei tarvitse kertoa, että hän ei ole täydellinen. Toivon, että tätä viestiä jaetaan ja saat lopulta itsekin tietää, että sinun ei tulisi enää koskaan sanoa näin kenellekään tytölle. Toivoo kauniin tyttären äiti."

Vaateliike antoi lausunnon tapahtuneen jälkeen

Viesti lähti leviämään hetkessä. Vajaassa viikossa se keräsi jo lähes 400 000 tykkääjää ja sitä on jaettu lähes 67 000 kertaa. Monet kommentit kritisoivat sitä, että äiti nolaa tyttärensä tällä julkisella viestillä. Negatiivisten kommenttien jälkeen äiti päätti selventää muutaman asian, ettei kenellekään jäisi epäselvyyttä siitä, mitä äiti haluaa viestillään ilmaista.

– Olen lähettänyt viestin tyttäreni luvalla, se oli hänen valintansa. Toiseksi, en tietenkään halua, että myyjä saisi potkuja, Harris kommentoi Facebookissa.

Harris korosti myös sitä, että myyjän esittämä kommentti ei ollut missään nimessä hyväksyttävä, tavalliseen myyntitilanteeseen kuuluva. Vaateliikkeen tiedottaja antoi paljon julkisuutta saaneen tapahtuman jälkeen lausuman tapahtuneesta.

– Meidän tehtävämme on auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa hyväksi korostamalla luonnollista kauneutta, jota löytyy jokaiselta meistä. Olemme kouluttaneet myyjämme luomaan täysin myönteisen kokemuksen jokaisella käynnillä. Tarkoituksenamme ei ole koskaan loukata asiakkaitamme. Olemme tavoittaneet tämän asiakkaan ja hänen tyttärensä, ja arvostamme kaikkia ihmisiä, jotka toivat tämän asian tietoomme, tiedottaja kommentoi tapahtunutta.

Lähde: Refinery29

Lue myös:

    Uusimmat