Äidille keksikakku

Äitienpäiväksi on aina kakku paikallaan! Tämä kakku on tehty taikinalevyistä, jolloin ei tarvitse pelätä munavaahdon lätsähtämistä. Kauramurotaikinasta ja Suklaa Cookiestaikinasta saa kätevästi kakulle pohjalevyt, voit tietysti käyttää vain toista taikinaa, mikäli et halua erilaisia kerroksia kakkuun.

Kakun ohje on kuvan mukaisesti 4-kerroksiselle kakulle, mutta mikäli kakun ei tarvitse riittää kuin muutamalle, riittää puoli annosta eli 2 kerrosta.

Lämpimät onnittelut kaikille äideille!

Keksikakku

n. 15:lle

  • Keksipohjat:
  • 1 pkt Kauramurotaikinaa (400 g = 2 levyä)
  • 1 pkt Suklaa Cookiestaikinaa (400 g = 2 levyä)
  • Väliin:
  • 2-3 dl lakkahilloa tai raikasta hedelmäsosetta
  • ½ l lakkoja, banaania ja persikkaa/aprikoosia
  • Täytteeksi ja päälle:
  • 2 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kuohukermaa (4 dl)
  • (½ dl sokeria)
  • (1-2 tl vaniljasokeria)
  • 2 tlk maitorahkaa (500 g)
  • Koristeeksi:
  • tähtihedelmää, persikkaa, lakkoja ym.
  • sitruunamelissan lehtiä

Kauli jokaisesta yhdestä taikinalevystä yksi iso, ruokalautasen kokoinen, pyöreä keksilevy leivinpaperin päällä. Kypsennä kakkupohjia 200 asteisen uunin keskitasolla n. 7 min. Jäähdytä pohja.

Vatkaa täytettä varten kerma tai vaniljakastike vaahdoksi, mausta sokereilla (mikäli vaniljakastike on makeaa, sokereita ei tarvitse lisätä), sekoita rahka joukkoon.

Kokoa kakku tarjottimelle. Levitä keksipohjalle sosetta ja marjoja/hedelmäpaloja sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle, kostuta levy ja levitä sille sosetta, marjoja ja rahkaseosta. Jatka näin, laita päällimmäiseksi pelkkää rahkaseosta.

Koristele marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata. Mikäli tarjoat kakun heti, kostuta levyjä hieman. Mikäli haluat pienemmän kakun, puolita kaikkein aineiden määrä ja tee kakkuun vain kaksi kerrosta.

Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat