Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ahvenfileet ruohosipulikastikeen kera ja meloni-marja torni 18.7.2000

Julkaistu 25.05.2001 14:15

toim. Sari-Leena Heilanen

Ahvenfileet ruohosipulikastikeen kera


500g ahvenfileitä
suolaa
2 keltuaista
1 tlk kermaviiliä
2-3 rkl sinappia

Kuorrutukseen:


ruisjauhoja
valkopippuria

Paistamiseen:


voita ja öljyä

Ruohosipulikastike:


1/2 tkl kermaviiliä
1/2 tlk rahkaa suolaa, pippuria
1 dl hienonnettua ruohosipulia

Mausta fileet ja laita kulhoon. Sekoita keltuaiset, kermaviili ja sinappi keskenään ja kaada seos fileiden päälle. Sekoittele varovasti ja anna marinoitua jääkapissa, jos mahdollista seuraavaan päivään.

Kierittele kalat ruisjauhoissa ja paista öljyssä ja voissa rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Valmista kastike. Sekoita kermaviili ja rahka. Mausta suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla. Tarjoa tirisevän kuumat kalat kylmän kastikkeen ja keitettyjen / höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Meloni-marja torni


2-3 erilaista melonia
(esim. vesi-, hunaja- ja verkkomelonia)
rahkaa
vanilliinisokeria
sokeria
kanelia
mansikoita

Koristeluun:


syötäviä kukkia ja nonparelleja

Leikkaa melonit pyöreiksi siivuiksi, jotka ovat noin 15cm läpimitaltaan. Laita melonisiivut päällekkäin lautaselle, mielellään värien vuorotellessa.

Koristele melonitorni sisältä ja ympäriltä mansikoilla tai muilla marjoilla. Sekoita rahkaan vanilliinisokeria ja sokeria. Lisää rahkaan värikkäitä nonparelleja. Laita reilu nokare rahkaa melonitornin päälle ja koristele lautanen.

Lisää aiheesta:

Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipideHarva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"ViikkohoroskooppiMihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • 07:16
    Ikääntyminen

    Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide

  • 06:49
    Flunssa

    Harva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi