toim. Sari-Leena Heilanen
Ahvenfileet ruohosipulikastikeen kera
500g ahvenfileitä
suolaa
2 keltuaista
1 tlk kermaviiliä
2-3 rkl sinappia
Kuorrutukseen:
ruisjauhoja
valkopippuria
Paistamiseen:
voita ja öljyä
Ruohosipulikastike:
1/2 tkl kermaviiliä
1/2 tlk rahkaa suolaa, pippuria
1 dl hienonnettua ruohosipulia
Mausta fileet ja laita kulhoon. Sekoita keltuaiset, kermaviili ja sinappi keskenään ja kaada seos fileiden päälle. Sekoittele varovasti ja anna marinoitua jääkapissa, jos mahdollista seuraavaan päivään.
Kierittele kalat ruisjauhoissa ja paista öljyssä ja voissa rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Valmista kastike. Sekoita kermaviili ja rahka. Mausta suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla. Tarjoa tirisevän kuumat kalat kylmän kastikkeen ja keitettyjen / höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Meloni-marja torni
2-3 erilaista melonia
(esim. vesi-, hunaja- ja verkkomelonia)
rahkaa
vanilliinisokeria
sokeria
kanelia
mansikoita
Koristeluun:
syötäviä kukkia ja nonparelleja
Leikkaa melonit pyöreiksi siivuiksi, jotka ovat noin 15cm läpimitaltaan. Laita melonisiivut päällekkäin lautaselle, mielellään värien vuorotellessa.
Koristele melonitorni sisältä ja ympäriltä mansikoilla tai muilla marjoilla. Sekoita rahkaan vanilliinisokeria ja sokeria. Lisää rahkaan värikkäitä nonparelleja. Laita reilu nokare rahkaa melonitornin päälle ja koristele lautanen.