Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Ahvenfileet ruohosipulikastikeen kera ja meloni-marja torni 18.7.2000

Julkaistu 25.05.2001 14:15

toim. Sari-Leena Heilanen

Ahvenfileet ruohosipulikastikeen kera


500g ahvenfileitä
suolaa
2 keltuaista
1 tlk kermaviiliä
2-3 rkl sinappia

Kuorrutukseen:


ruisjauhoja
valkopippuria

Paistamiseen:


voita ja öljyä

Ruohosipulikastike:


1/2 tkl kermaviiliä
1/2 tlk rahkaa suolaa, pippuria
1 dl hienonnettua ruohosipulia

Mausta fileet ja laita kulhoon. Sekoita keltuaiset, kermaviili ja sinappi keskenään ja kaada seos fileiden päälle. Sekoittele varovasti ja anna marinoitua jääkapissa, jos mahdollista seuraavaan päivään.

Kierittele kalat ruisjauhoissa ja paista öljyssä ja voissa rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Valmista kastike. Sekoita kermaviili ja rahka. Mausta suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla. Tarjoa tirisevän kuumat kalat kylmän kastikkeen ja keitettyjen / höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Meloni-marja torni


2-3 erilaista melonia
(esim. vesi-, hunaja- ja verkkomelonia)
rahkaa
vanilliinisokeria
sokeria
kanelia
mansikoita

Koristeluun:


syötäviä kukkia ja nonparelleja

Leikkaa melonit pyöreiksi siivuiksi, jotka ovat noin 15cm läpimitaltaan. Laita melonisiivut päällekkäin lautaselle, mielellään värien vuorotellessa.

Koristele melonitorni sisältä ja ympäriltä mansikoilla tai muilla marjoilla. Sekoita rahkaan vanilliinisokeria ja sokeria. Lisää rahkaan värikkäitä nonparelleja. Laita reilu nokare rahkaa melonitornin päälle ja koristele lautanen.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Älä tee tätä virhettä, kun sammutat kynttilänMiksi taas närästää? Kokeile näitä keinoja närästyksen helpottamiseksi96 pakettia kahvia! Hamstraaja-Pauliina iski jälleen – "Aika onnistunut keissi, eikö?"Mitä suomalaiset googlaavat? MTV Uutiset pyysi kansalaisia paljastamaan hakuhistoriansa – näin käviLempi ja Lyyti pelastuivat uskomattomalla tavalla: "On hyvin todennäköistä, että niistä olisi tullut joulukinkkuja"Jouluseksissä piilee kivulias riski: "Jos joka päivä olisi kuin joulu..."

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:45
    Turvallisuus

    Älä tee tätä virhettä, kun sammutat kynttilän

  • 12:33
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi taas närästää? Kokeile näitä keinoja närästyksen helpottamiseksi

  • 08:15
    Kahvi

    96 pakettia kahvia! Hamstraaja-Pauliina iski jälleen – "Aika onnistunut keissi, eikö?"

  • 07:07
    Google

    Mitä suomalaiset googlaavat? MTV Uutiset pyysi kansalaisia paljastamaan hakuhistoriansa – näin kävi

  • 06:52
    Luonto ja eläimet

    Lempi ja Lyyti pelastuivat uskomattomalla tavalla: "On hyvin todennäköistä, että niistä olisi tullut joulukinkkuja"