Mainos

Ahtaajien nokkamies: Rädyn olisi nyt erottava

Ahtaajien nokkamies, AKT:n valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Jape Lovén kehottaa AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä eroamaan. Hän ei kuitenkaan usko Rädyn eroavan itse.

– Moni on pohtinut, pitäisikö Rädyn jättää puheenjohtajuus, ja alan olla itsekin kovasti sitä mieltä, että hänen olisi syytä tehdä johtopäätöksensä ja turvata ammattiyhdistyksen tulevaisuus eroamalla, Lovén toteaa MTV3 Uutisten haastattelussa.

Vaikutusvaltainen ahtaaja Lovén on Finnsteven pääluottamusmies Vuosaaren satamassa.

– Tilanne on surullinen ennen kaikkea Hilkka Ahteen ja muun AKT:n jäsenistön kannalta. Tällaisista kiusaamisasioista ei pidä vaieta, ongelmat täytyy ratkaista. Jos ei muuten löydy järkiratkaisuja, niistä pitää keskustella vaikka vähän suuremmalla foorumilla, Lovén sanoo.

Yksi toveri, Hilkka Ahde, jätettiin

– Nyt vaikea puhua, kun yksi toveri on jätetty yksin. Hilkka Ahde heitettiin pois, vaikka hän on edelleen AKT:n jäsen.

AKT:n valtuuston kutsuminen koolle ylimääräiseen kokoukseen Lovén suhtautuu kuitenkin tässä vaiheessa nihkeästi.

– Jos valtuusto haluaa tehdä ratkaisun, silloin kokoonnutaan. Liikehdintää jäsenistössä on, mutta ylimääräisiä kokouksia ei kannata järjestää kokoontumisen vuoksi.

– En usko paineeseen, Räty ei eroa itse. Kyllä jäsenistön on tehtävä päätös, jos sellainen halutaan, Lovén ennustaa.

Jäseniä sätitään kauppakeskuksissa

Lovénin mukaan tunnettuja AKT:n jäseniä on sätitty kauppakeskuksissa. Muunmuassa Rädyn edeltäjä, entinen puheenjohtaja Kauko Lehikoinen, vaati tänään Rädyn eroa.

- He ovat aikanaan rakentaneet tätä liikettä ja haluavat tehdä jotain pelastakseen sen. AKT ei koostu hallituksesta eikä valtuutetuista eikä johdosta, vaan sen jäsenistä. AKT:n jäsenet eivät ole syypäitä tähän sotkuun, vaikka jäseniltä on tullut viestiä, että hävettää olla AKT:n jäsen. Yleensä me ollaan oltu ylpeitä siitä.

Lovén kiistää ATK:n jakautumisen paitsi Rädyn kannattajiin ja vastustajiin myös automiehiin ja ahtaajiin.

– Olen joka päivä tekemissä autonkuljettajien kanssa ja tunnen terminaalityöntekijöitä ynnä muita - ei tämä ole jäsenistön ongelma. Olen huolissani, että jotkut tahot yrittävät jakaa yhtenäistä AKT:ta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.