Mainos

Ahde ei kerro korvausvaateistaan - vaikenee oikeusturvansa vuoksi

AKT:n irtisanottu viestintäpäällikkö Hilkka Ahde ei kerro vielä, millaisia korvauksia hän mahdollisesti vaatii liitolta. Hänen asianajajansa lähettämän tiedotteen mukaan Ahde odottaa poliisitutkinnan valmistumista.

– Hilkka Ahde suhtautuu rauhallisesti tilanteeseen. Hän odottaa tyynesti, mitä johtopäätöksiä AKT:n hallituksessa ja valtuustossa tehdään käynnissä olevan keskustelun johdosta. Viime kädessä hän luottaa siihen, että asioiden oikea tila selviää viimeistään oikeudessa, jossa voidaan punnita myös yksittäisten syytösten oikeellisuus, asianajaja Markku Salo kertoo tiedotteessa.

Myöhemmin Salo lisäsi MTV3 Uutisille, että Hilkka Ahde on hyvissä voimissa, mutta ei halua oman oikeusturvansa takia kommentoida kesken olevaa poliisiasiaa julkisuudessa.

– Hän on tehnyt aikanaan päätöksen, että turvautuu viranomaisten apuun kiusaamisen takia, Salo kertoi puhelimessa.

Salon mukaan Ahde kiittää kaikkia saamastaan tuesta. Ahde on yksin asianomistajana työsuhteen päättämisjutussa. Hän päättää myöhemmin, ajaako hän tätä kannetta erillisenä vai yhdessä mahdollisesti nostettavan rikosjutun kanssa.

– Yleensä juttuja ajetaan yhdessä ajan voittamiseksi, ja koska ne liittyvät monin tavoin yhteen.

Poliisi tutkii parhaillaan AKT:n puheenjohtajaan Timo Rätyyn kohdistuneita kiusaamisväitteitä. Ahteen potkut on tuomittu laajasti ammattiyhdistysliikkeessä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.