"Ahne siskoni haali itselleen kolmen eri ihmisen perinnöt"

Pirjo menetti luottamuksen ainoaan siskoonsa lopullisesti, kun sisko yritti huijata vanhan äitinsä rahoja itselleen.

Lapsena Pirjo* luuli isosiskonsa käytöksen johtuvan sisarkateudesta. Sisko osasi manipuloida ihmisiä, eivätkä edes vanhemmat osanneet sanoa lapselleen vastaan.

– Olin ainoa, joka uskalsi sanoa hänelle takaisin, Pirjo kertoo.

Kiusaaminen ja määräily eivät loppuneet lapsuuteen, vaan sisko halusi puuttua Pirjon elämään vielä aikuisiässäkin.

– Muutin omilleni, ja aluksi tuntui, että siskoni puuttui elämääni, koska hän välitti minusta. Mutta kun elämä eteni ja vastaan tuli murheita, huomasin, etten saanut häneltä mitään tukea.

Turhaa syyttelyä

Kun Pirjo erosi aviomiehestään, sisko syytti Pirjoa erosta. Syyttely meni niin pitkälle, että lopulta tuleva ex-mieskin asettui Pirjon puolelle ja selitti eron olevan heidän yhteinen päätöksensä.

Sisko ei avioeroa ymmärtänyt. Hän sanoi, ettei hän itse koskaan joutuisi samaan tilanteeseen. Toisin kuitenkin kävi.

– Siskoni erosi lopulta kaikessa hiljaisuudessa, hän ei juuri puhunut siitä. Mutta en minä kalavelkoja mennyt makselemaan, vaikka hän oli minua oman eroni takia haukkunut.

Muukin perhe huomasi erikoisen käytöksen

Pirjo ei ollut ainoa, joka ahdistui siskonsa käytöksestä.

– Siskoni pelkäsi koko ajan, että äitimme auttaisi minua enemmän kuin siskoani, vaikka ei äidillämme mitään suuria rahoja ollut. Lopulta äitimme halusi muuttaa vanhustentaloon, sillä siskoni käytös alkoi tehdä hänen olonsa tukalaksi.

Sisko ei muuttoa hyväksynyt, vaan syytti Pirjoa äidin manipuloimisesta.

Pirjo alkoi saada syyttelystä tarpeekseen ja päätti jättää yhteydenpidon vain pakollisiin asioihin.

– Se tuntui ainoalta toimivalta ratkaisulta. Minun oli ajateltava omaa hyvinvointiani.

Mikään ei riittänyt

Pirjo sai tilaa hengittää ja elää omaa elämäänsä. Muilta ihmisiltä hän kuuli siskonsa hankkineen itselleen kolmen eri ihmisen perinnöt.

– En tiedä millä keinoin hän perinnöt hankki, mutta huhuja painostuksesta olen kyllä kuullut. Siskolleni ei ole koskaan mikään riittänyt. Ahneus on hänessä näkyvin piirre.

Lopulta sisko yritti huijata rahaa jopa äidiltään. Kun Pirjo puolusti äitiään ja sisko joutui palauttamaan äidiltään viemänsä rahat, sisarusten välit viilenivät entisestään.

– Onhan se hämmentävää, ettei meillä koskaan ole ollut normaalia sisarussuhdetta. En ymmärrä, miten voisin koskaan enää luottaa siskooni. Omasta mielestään hän ei koskaan tee mitään väärin, joten hänellä ei ole mielestään mitään anteeksipyydettävää.

*nimi muutettu

Studio55.fi/Tuuli Lindgren


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja