Mainos

Aftonbladet: Kouluhyökkääjä löysi uhrinsa heti – hetkeä aiemmin isku olisi voinut olla vielä tuhoisampi

Ruotsin poliisi on selvittänyt Trollhättanin kouluhyökkääjän kulkua kouluiskun aikana, kertoo Aftonbladet.

Viime viikon torstaina tapahtuneessa hyökkäyksessä kuoli kaksi ihmistä ja loukkaantui toiset kaksi. Hyökkääjä itse, 21-vuotias Anton Lundin Pettersson, kuoli itse sairaalassa poliisin luodista saamiinsa vammoihin.

Aftonbladetille tutkinnanjohtaja Thord Haraldsson kertoo, että koulu oli epätavallisen tyhjä hyökkäyksen aikaan, mikä säästi ihmishenkiä.

– Vain hetki aikaisemmin esikoulu oli lounaalla pääovista vasemmalle. Voimme vain spekuloida mitä silloin olisi tapahtunut, jos hän olisi tullut kouluun silloin.

Poliisi kertoo nyt, että ensimmäiset uhrit saivat surmansa heti 21-vuotiaan hyökkääjän tultua koululle noin aamukymmenen aikaan. Hyökkääjä käveli miekan kanssa koulun pääovista sisään ja puukotti 20-vuotiasta kouluavustaja Avalanche Eskandaria ja 15-vuotiasta Ahmed Hassania. Molemmat kuolivat hyökkäyksessä.

Lehti kertoo, että ensimmäisten iskujen jälkeen koulun opettajat ja muu henkilökunta lukittautuivat oppilaiden kanssa luokkahuoneisiin.

– Hyökkääjä kiertää koulua ja etsii ihmisiä, mutta lukitut ovet pysäyttävät hänet. Pystyimme seuraamaan hänen etenemistään miekasta tippuneiden veripisaroiden avulla, kertoo Haraldsson.

Haraldsson ylistää lehdessä koulun henkilökuntaa oppilaiden suojelemisesta.

– Opettajat, siivoojat ja muu henkilökunta tekivät suuren työn ja pelastivat oppilaat lukitsemalla heidät luokkahuoneisiin. Se olisi voinut olla vielä kamalampi verilöyly.

Poliisi kertoo, että koulun pohjoisosassa hyökkääjä yritti avata useita ovia ja eteni sitten portaissa ylös toiseen kerrokseen.

– Tässä kohtaa hän tapaa toisia oppilaita ja poseeraa näiden kanssa valokuvassa, poliisi kertoo Aftonbladetissa.

Poseeratessaan oppilaiden kanssa tekijän huomasi myös 41-vuotias opettaja.

– Opettaja ihmetteli mitä on tapahtumassa ja pyysi tällöin hyökkääjää riisumaan naamion. Hyökkääjä puukotti siinä vaiheessa opettajaa.

Aftonbladet kertoo, että sitten hyökkääjä on jatkanut jälleen luokkahuoneiden ovien kokeilemista. Hän myös koputtaa oviin ja yhden oven avaa 15-vuotias poika, jota hyökkääjä iskee miekalla. Sen jälkeen hyökkääjä jatkaa koulun pääovien suuntaan, missä hän kohtaa kaksi poliisia, joilla on aseet vedettyinä esille.

– Hän kohtaa poliisit portaissa ja hyökkää heitä kohti, kertoo tutkinnanjohtaja lehdessä.

Poliisi vastaa hyökkäykseen kahdella laukauksella, joista toinen oli kohtalokas kouluiskijälle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.