Afrikkalaispoika sai nimen Jorma Uotisen mukaan

Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotisella on kaima Keski-Afrikan tasavallassa.

Unicef Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetys on huipentuma syksyn tanssikaudelle. MTV3-kanavalla nähdään finaalin jälkeen vielä erikoisjakso, jossa viimeisessä suorassa lähetyksessä parketilla nähdään myös aikaisemmilta kausilta tuttuja tähtiä.

Hyväntekeväisyysjärjestön kanssa Keski-Afrikan tasavaltaan vieraillut Uotinen näki ja koki koskettavia tapahtumia viikon mittaisen matkan aikana. Hän on toiminut Unicefin Hyvän tahdon lähettiläänä jo lähes 20 vuotta. Uotiselle matka oli syvä kokemus, ja olosuhteet ovat hyvin erilaiset kuin hyvinvoivassa kotimaassa.

– Köyhyyttä olen nähnyt ympäri maailmaa. Niin raakaa ja väkivaltaista köyhyyttä kuin Afrikassa joutui kohtaamaan, en ole aikaisemmin kokenut, Uotinen kertoo tunteikkaana MTV3.fille Unicef Tanssii Tähtien Kanssa -pressitilaisuudessa.

– Jollakin tasolla se järkyttääkin. Näitä asioita ei voi myöskään sentamentalisoida. Täytyy nähdä, että konkreettisia tekoja tarvitaan asioiden eteenpäin saamiseksi, hän sanoo.

Positiivisiakin pilkahduksia raskaiden aiheiden keskellä löytyi. Uotinen oli tavannut paikallisessa sairaalassa pienen vauvan isän, joka halusi nimetä poikansa suomalaisen kulttuuripersoonan mukaan.

– Se oli aivan ihana ja hellyttävä hetki, kun isä päättää antaa pojalleen nimeksi Jorma. Se jäi hauskana muistona sitten tietysti sieltä, hän muistelee lämmöllä.

Unicef Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetys 9. joulukuuta MTV3-kanavalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat