Afrikan nopein mies matkasi koko yön – selvisi viime tipassa MM-kisojen lähtöviivalle

Kenialaissprintteri Ferdinand Omanyala ehti viime tipassa Yhdysvaltojen Eugenessa järjestettäviin yleisurheilun MM-kilpailuihin ja miesten 100 metrin juoksun alkuerien lähtöviivalle. Hän juoksi ajan 10,10, oli eränsä kolmas ja selvisi välieriin.

Viisumiongelmista kärsineen Omanyalan viime päivät olivat melkoinen sirkus. Hän ehti jo torstaina kertoa uutistoimisto AFP:lle, ettei ole saanut viisumia, eikä enää ehtisi kisapaikoille ennen satasen alkueriä.

Omanyala pääsi lähtemään Keniasta kohti Yhdysvaltojen Oregonia klo 18 Kenian aikaa, ja perille hän ehti vain muutaman tunnin ennen kisan alkua. 

Viime vuonna Afrikan ennätyksen 9,77 ja tänä vuonna ratasuoran aikaan 9,85 kiitäneen Omanyalan taustajoukot laittoivat hihat heilumaan ja hankkivat maan urheiluministeriön avulla juoksijalle viisumin, ja hän pääsi matkaan. Valmentaja arvioi torstaina iltapäivällä, että Omanyala on perillä Oregonin osavaltiossa perjantaina aamulla paikallista aikaa, ja juoksija ehtii levätä muutaman tunnin ennen tositoimiin joutumista.

Alkuerissä parasta vauhtia pitivät yhdysvaltalaiset Fred Kerley (9,79) ja Trayvon Bromell (9,89). Kauden maailmantilastossa Omanyala on kolmantena yhdysvaltalaiskaksikon jälkeen.

Välierät juostaan sunnuntain vastaisena yönä.

Omanyala julkaisi Twitterissä tiedon kaksi päivää sitten, että hän lähtee MM-kisoihin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja