Mainos

AFP: Vallattu moskeija tyhjennetty Egyptissä

Egyptin turvallisuusjoukot sanovat tyhjentäneensä kairolaisen moskeijan, jonne syrjäytettyä presidenttiä Mohamed Mursia tukevat protestoijat olivat kerääntyneet eilisestä alkaen. Joidenkin arvioiden mukaan moskeijassa oli jopa yli tuhat ihmistä. Uutiskanava BBC:n mukaan monet moskeijassa olleista on myös pidätetty.

AFP:n lähteen mukaan mielenosoittajat halusivat aiemmin takuut, ettei heitä pidätetä, jos he lähtevät turvallisuusjoukkojen piirittämästä rakennuksesta.

Turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien välillä tapahtui laukauksien vaihtoa aiemmin päivällä. Mahdollisista kuolonuhreista ei ole tietoa.

Egyptin väliaikaishallitus pitää nyt tiedotustilaisuutta. Presidentin edustajan mukaan "Egypti on kohtaamassa sodan terrorismia vastaan". Uutiskanava CNN:n mukaan hän kehotti Mursin tukijoita "tulemaan järkiinsä ja yhdistämään jälleen egyptiläiset".

Presidentin edustaja sanoi myös uutiskanava al-Jazeeran mukaan, että maassa on poltettu viime aikoina monia kirkkoja ja turvallisuusjoukkojen edustajia tapettu. Hän syytti kansainvälistä mediaa näiden tapahtumien huomiotta jättämisestä.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.