Mainos

Advokaatti: Auerin asianajaja ei olisi ottanut juttua, jos olisi tiennyt, mitä tuleman pitää

1:14:00

Anneli Auerin asianajaja sanoo tuoreessa alansa ammattilehdessä, ettei olisi ryhtynyt puolustamaan Aueria, jos olisi arvannut, mitä tuleman pitää.

Asianajaja Juha Manner sanoo Advokaatti-lehdessä, että juridisesti juttu oli yksinkertainen, mutta muu olikin sitten sitä, mitä Manner ei osannut ennakoida.

Vastassa oli useita syyttäjiä ja varsinkin median huomio oli ennenäkemätöntä.

– Olo on hiukan samanlainen kuin olisi luovinut merellä kovassa myrskyssä ja selviytynyt kuin ihmeen kaupalla maihin. Vasta jälkeenpäin tajuaa, miten olisi voinut käydä, Manner kuvailee olotilaansa.

– En osaa sanoa, olisinko ottanut jutun, jos olisin tiennyt, mitä on tulossa. Jossittelu on kuitenkin turhaa ja mahdotontakin, hän pohdiskelee lehdessä.

Mannerista tuli Auerin asianajaja 2009, kun Auerista tuli pääepäilty miehensä murhaan ja jutun tutkintalinja vaihtui. Seitsemän vuotta Auer-jutun kimpussa on pitkä aika.

– Tietoja tuomioista ja muita päätöksiä tuli milloin Finnlinesin lautalle, milloin moottoripyörän selkään, kun olimme vaimon kanssa kesälomamatkoilla, Manner muistelee.

Manner toivoo Advokaatissa, että  jutun kulku rikosoikeudellisena prosessina tutkittaisiin nyt jälkikäteen tarkkaan ja puolueettomasti, jotta sen aikana tehdyiltä virheiltä vältyttäisiin tulevaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.