Mainos

Acerin kehutun hybridiläppärin isoveljessä ainesta vuoden läppäriksi, mutta yksi iso asia esteenä

MTV Digin kokeilussa käväisi viime kuussa Acerin Switch 3 -tietokone, joka on irroitettavalla näppäimistöllä varustettu hybridiläppäri. Nyt kokeiltavaksi tuli hyvät arviot saaneen laitteen isoveli, Switch 5.

Acer Switch 3 sai MTV Digin kokeilussa kehuja hinta/laatusuhteestaan. Vaikka laite ei ominaisuuksiltaan olekaan mikään tehomylly, niin sen laatuvaikutelma ja olemus veti vertoja huomattavasti kalliimmalle Microsoftin Surface-laitteelle ja muutenkin käyttö oli mukavan jouheaa.

Switch 5 jatkaa hyvää design-kieltä, mutta siinä on käytännössä joka suhteessa huomattavasti kovemmat ominaisuudet. Laitteessa on mm. pikkuveljeään tehokkaampi prosessori, enemmän muistia ja tallennustilaa sekä tarkempi näyttö. Valitettavasti myös hinta on samalla paisunut nelinumeroiseksi.

Surfacen haastaja raskaampaankin käyttöön

Acerin Switch 3 ja 5 muistuttavat toteutukseltaan huomattavan paljon Microsoftin Surface-laitteita. Kun näppäimistön nyppää irti, niin laite toimii tabletkoneen tavoin kosketusnäytön kautta.

Siinä missä Switch 3 soveltuu perustyöskentelyyn ja nettikäyttöön, niin Switch 5:llä on rahkeita vaativampaan bitin murskaukseen.

Kiitosta Switch 5 saa hiljaisuudestaan, sillä ”Liquidloop” -jäähdytysratkaisu toimii ilman tuuletinta. Laitteen takaosa lämpenee kyllä hieman käytössä, mutta melko maltillisesti. Laitteen kyljessä olevaan pieneen virtapainikkeeseen on integroitu myös sormenjäkitunnistus.

Myös irroitettavaa näppäimistöä on paranneltu ja siinä on vihdoin taustavalaistus, mikä helpottaa merkittävästi pimeässä tilassa työskentelyä.

Switch 3:n tavoin Switch 5:n käyttö on erittäin miellyttävää. Kaikki toimii ripeästi eikä käyttötuntumassa ole huomautettavaa.

Mikäli Switch 5:n hinta olisi maltillisempi, niin sille voisi suositella jopa vuoden läppärin palkintoa. 1300 euron hintalappu on kuitenkin liian tuhti, kun ottaa huomioon että Switch 3 antaa käytännössä samanlaisen laatuvaikutelman ja käyttötuntuman tavallisessa peruskäytössä 550 euron hintaan.

Acer Switch 5 ominaisuudet

-Prosessori: Intel Core i5 (7th Gen) 7200U / 2.5 GHz

-Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Pro 64-bit Edition

-Muisti: 8Gt

-Tallennustila: 256 SD

-Näyttö: 12 tuumaa, 2160 x 1440

-Näytönohjain: Intel HD Graphics 620

-Kamerat: 5 MP (takana), 2 MP (edessä)

 -Liitännät: USB-C, Kuuloke/mikrofoni-yhdistelmäliitin, USB 3.0, muistikortinlukija

-Akku: Jopa 10,5 tunnin käyttöaika

-Laitteen mitat: Näppäimistön kanssa; 29.29 cm x 20.18 cm x 1.2 cm / 1.27 kg. Ilman näppäimistöä; 29.29 cm x 20.18 cm x 0.96 cm / 920 g

-Hinta: 1300 e


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.