Abu Dhabin poliisilla miljoonien arvoinen hyperauto, koristeena timantteja ja kultaa – huiput lähes 400 km/h

Volvo V90 on Ruotsin poliisin uusi partioauto 0:42
Ruotsin poliisin uudeksi ajoneuvoksi valittiin Volvo V90.

Abu Dhabin poliisilla on vuodesta 2015 lähtien ollut käytössä äärimmäisen poikkeuksellinen kulkupeli. 

Kuten tiedetään, on Dubain poliisilla käytössään hengästyttävä määrä toinen toistaan upeampia ajoneuvoja. Niiden joukossa on sellaisia helmiä kuin Bugatti Veyron, Ferrari FF ja Aston Martin One-77.

Arabiemiirikuntien pääkaupungin Abu Dhabin poliisin arsenaalissa on kuitenkin auto, joka jättää kaikki edellä mainitut ajokit varjoonsa – erityisesti hintansa ja harvinaisuutensa puolesta.

Kyseessä on maailman ensimmäinen Lähi-idässä sarjatuotantona valmistettu hyperauto Lykan HyperSport. Kolmen miljoonan euron arvoisen insinöörityön taidonnäytteen huippunopeus on lähes 400 kilometriä tunnissa, eikä nollasta sataankaan kestä kiihtyä kuin 2,9 sekuntia.

W Motors valmisti autoa ainoastaan seitsemän kappaletta, joten ei liene yllätys, ettei sitä tulla käyttämään Abu Dhabissa aivan tavanomaiseen partiointiin. Auton tuotanto päättyi vuonna 2016.

Auton yllättävänkin pieni 3,8-litrainen moottori on kuusisylinterinen ja kaksoisahdettu. Hevosvoimia löytyy niitäkin "vain" 750 kappaletta. Auton hintalappu ei tosin nousekaan pilviin pelkän suorituskykynsä vuoksi, vaan enemmänkin ulkonäköseikkojen tähden.

Lykan Hypersportin ajovaloissa on nimittäin 440 timanttia ja penkeissäkin kultaiset tikkaukset.

Abu Dhabin poliisi-Lykan on muuten sama yksilö, joka nähtiin Fast & Furious 7 -elokuvassa hyppimässä pilvenpiirtäjien läpi.

Katso video autosta alta.

Lähde: W Motors, Autoblog, DriveTribe

Lue myös:

    Uusimmat