Mainos

"ABC Pudasjärvi" sekoitti somen – kuva valkoisesta jauheesta ja kääritystä setelistä

”ABC Pudasjärvi” julkaisi Facebookissa perjantaina puolen yön aikaan kuvan rullalle kääritystä kymmenen euron setelistä, jonka vieressä oli valkoista jauhetta. Päivityksen saatetekstiksi oli kirjoitettu ”Työpaikan virkistyjäis päivät”.

Pian erikoisen julkaisun jälkeen sivulle ilmestyi toinen päivitys: ”Anteksi poikani sekoili minun facebookilla.” Sittemmin hämmennystä aiheuttaneet päivitykset on siivottu pois Facebook-sivuilta.

ABC:n ketjujohtaja Antti Heikkinen kertoo, että yrityksellä ei ole julkaisut tehneen Facebook-sivun kanssa mitään tekemistä.

– Se ei ole meidän tili. Pudasjärven ABC:llä ei ole Facebook-sivua ollenkaan, eli kyseessä on täysi trolli. ABC-ketjulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Trolli on internet-slangia ja tarkoittaa viestiä tai henkilöä, jonka ensisijaisena tarkoituksena on pyrkiä ärsyttämään tai provosoimaan lukijaansa.

ABC Pudasjärvi -sivu on perustettu jo vuosia sitten, sillä ensimmäiset Facebook-sivulle kirjoitetut asiakasarvostelut ovat vuodelta 2013. Sivulla on joitain satoja seuraajia. Ketjujohtaja Heikkinen ei osaa kertoa, miten valesivusto on jäänyt yritykseltä huomaamatta.

– Meillä on yli 100 yksikköä, niin niitä ei kovin aktiivisesti seurata. Tällaisia aina joskus tapahtuu, että joku tekee toisen puolesta. Todella ikäviä keissejä.

Heikkinen kertoo, että tapausta selvitellään ABC-ketjun sisällä, mutta myös Facebookin kanssa.

– Selvitellään täällä päässä, että miten tällaiset voitaisiin estää. Sataprosenttista keinoa ei kuitenkaan varmaan ole.

– Toivottavasti ihmiset pohtivat myös itse, että mikä on totuus ja mikä ei.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.