Mainos

Aarnio-syyttäjä haastoi Helsingin Sanomien toimittajan todistajaksi

Aarnio-syyttäjät haastoivat Helsingin Sanomien oikeustoimittajan Susanna Reinbothin yllättäen todistajaksi oikeudenkäyntiin.

Juttua seuranneen toimittajan haastaminen todistajaksi kesken oikeuskäsittelyn on hyvin poikkeuksellista.

Reinboth todistaa salissa kirjoittamastaan lehtijutusta, joka kertoi tapahtumista Jari Aarnion Porvoon talolla marraskuussa 2013. Kyseisenä päivänä Aarnio vangittiin.

HS julkaisi tästä kertovan jutun 6.12.2015 ja sen otsikko oli: ”HS todisti Jari Aarnion outoja talkoita – miesjoukko levitti kuorikatetta tontilla, josta myöhemmin löytyi 65 000 euroa”

Reinboth kävi tv-kuvaajan kanssa talolla ja huomasi, että rakennuksen pihalla oli ”puolisen tusinaa” miestä. Myös mukana ollut Nelosen kuvaaja Marko Sorsa on haastettu todistajaksi. Hänen mukaansa miehiä pihalla oli 3-5.

Toimittaja luuli miehiä rakennusmiehiksi, mutta myöhemmin ilmeni, että kyse oli poliiseista. Yksi pihan miehistä ajoi kaksikon pois. Kuvamateriaalia tapauksesta ei ole.

Kuulusteluissa poliisit kertoivat, että heitä oli paikalla vain kaksi ja traktorikuski.

Oikeudessa Reinbothilta ja kuvaajalta kysytään heidän havainnoistaan.

Syyttäjän mukaan talon pihalta kuorikatteen alta keväällä 2014 löytynyt rahakätkö on Aarnion huumerahaa, puolustus väittää sitä lavastukseksi.

Vaikka oikeudenkäynti on sinänsä jo loppusuoralla, niin salissa nimetään jatkuvasti uusia todistajia. Koko Aarnio-vyyhteä puidaan salissa tiistaina 108:ta päivää. Noin parikymmentä on vielä jäljellä.

Muitakin journalisteja todistajina

Myös Seura-lehden kuvaaja Anton Reenpäätä kuullaan hänen käynnistään Porvoon talolla.

Niin ikään Iltalehden Risto Kunnas on haastettu todistajaksi. Häntä kuullaan tammikuisesta prostituoitu Saaran haastattelusta. Salissa on kuultu jo aiemmin Ilta-Sanomien nyttemmin eläkkeelle jäänyttä uutispäällikkö Hannes Markkulaa.

Myös MTV Uutisten Pekka Lehtinen oli jo haastettu todistajaksi, mutta syyttäjät luopuivat siitä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.