Mainos

Aarnio-oikeudenkäynti jatkuu: Nyt kuullaan kertomustaan jatkuvasti muuttanutta United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhusta

Aarnio-oikeudenkäynti jatkuu tänään Helsingin hovioikeudessa United Brotherhoodin entisen pomonkuulemisella.

Keijo Vilhunen tuomittiin käräjillä kymmenen vuoden vankeuteen Jari Aarnion rikoskumppanina törkeistä huumerikoksista, todistusaineiston vääristelemisestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Oikeuden mukaan Aarnio ja Vilhunen esimerkiksi junailivat Turun United Brotherhoodin kerhotilojen alle niin sanotun Pasilan miehen puhelimen, koska tarkoitus oli lavastaa jengin rivijäsen satojen kilojen huumejutun päätekijäksi.

Vilhusen kertomus on vaihdellut oikeusprosessin aikana; hän on vuoroin kertonut Aarnion toimeksiannoista ja vuoroin sanonut kertomustaan sepitteeksi.

Valituksensa mukaan Vilhunen on nyt palaamassa versioon, jonka mukaan hän on saanut Aarniolta toimeksiantoja.

Pinkin puhelimen matka hanskaan on Aarniolle mysteeri

Aarniota itseään kuultiin tällä viikolla tiistaina ja torstaina muun muassa Pasilan miehen puhelimista ja uuden lisätutkinnan kulkuluvista. Torstaina syyttäjä tenttasi Aarniota muun muassa tämän autotallissa lasketteluhanskasta löytyneestä pinkistä puhelimesta. Syyttäjän mukaan puhelimia löytyi myös lakanan ja mattorullan sisältä.

Aarnion mukaan puhelimet olivat todennäköisesti joutuneet hänen kahteen eri autotalliinsa poliisin muuton yhteydessä, mutta hän ei osannut sanoa, miksi ne olivat juuri mainituissa paikoissa. Aarnion mukaan puhelinten käyttötarkoitus oli tiedustella tietolähteiden tavoitettavuutta.

Tiistaina Pasilan miehen puhelimista Aarniolta kysyi hänen puolustusasianajajansa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.