Ääntenlaskijan möläytys: olisi halunnut väärentää perussuomalaisen ehdokkaan ääniä – Vaalijohtaja IL:lle: "Eihän tällainen ole missään tapauksessa asianmukaista"

7:05
Video: Tuhansien suomalaisten äänestysliput menevät joka vaaleissa roskiin – vaalisihteeri näyttää, millaisia hylätyt äänet ovat

Pirkanmaalla ääntenlaskijana eduskuntavaaleissa toiminut nainen möläytti Twitterissä viime viikolla tunteneensa halua äänten väärentämiseen. Tviitti on herättänyt laajaa tyrmistystä.

Tarkistuslaskennassa ääntenlaskijana toiminut nainen mainitsee nimeltä perussuomalaisen ehdokkaan ja kertoo, että jos olisi voinut väärentää tämän saamat äänet jollekin muulle ehdokkaalle, hän olisi näin toiminut.

Myöhemmässä tviitissään nainen myöntää "sanoneensa tyhmästi" ja toteaa, ettei oikeasti väärentäisi ääniä.

Nainen pyrki tviittinsä mukaan osoittamaan, että ääntenlaskijat laskevat äänet myös sellaisille ehdokkaille, joista he eivät itse pidä.

Tviitti on kerännyt kymmeniä vastauksia. Useista niistä korostetaan, ettei vakavalla asialla pidä vitsailla.

IL: Naisen jatko ääntenlaskijana ei vielä selvä

Iltalehden haastatteleman Pirkanmaan vaalipiirilautakunnan puheenjohtaja Miia-Hannele Vuoren mukaan toistaiseksi ei ole tehty päätöstä siitä, voiko nainen jatkaa ääntenlaskijana tulevissa vaaleissa.

– Me arvioidaan tilanne sisäisesti ja katsotaan sitten. En ole vielä päässyt puhumaan lakimiesten kanssa asiasta, Vuori sanoo IL:lle.

– Sanomattakin on selvää, että eihän tällainen tviittailu ole missään tapauksessa asianmukaista, kommentoi myös vaalijohtaja Arto Jääskeläinen IL:lle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja