Mainos

Äänien harmoniaa Club For Fiven tyyliin

Lähes 10 vuoden ajan a cappella -yhtye Club For Five on tarjonnut kuuntelijoilleen ainutlaatuisia musiikkihetkiä. Bändin äänet tulevat ihmisäänistä ja niitä on vaikea vastustaa, kun ääniharmoniat yhtyvät. Nyt Club For Five tulkitsee You’re The Voice -levyllään megatähtien hittejä.

Club for Five on helsinkiläinen a cappella -lauluyhtye, joka syntyi vuonna 2000 kaveripiiriin pohjalta. Yhdeksän vuotta myöhemmin jäsenet elättävät itsensä musiikilla. Viiden laulajan Maija Sariolan, Susanna Hietalan, Tuomas Aholan, Jouni Kanniston ja Tuukka Haapaniemin yhtyeessä ääni syntyy ihmisäänistä.Yhtyeen jäsenet jäljittelevät tarkasti erilaisten soittimien ääniä ja laulavat samaan aikaan.

Yhtyeen musiikkiura lähti käyntiin vuonna 2001, kun Club For Five voitti Tampereen Sävel -yhtyelaulukilpailun.

– Silloin päätimme, että tästä haluamme tehdä koko päivätyön ja kehittää tätä ammattimaiseen suuntaan.

– Club For Five on ihmisäänien, tunteiden ja musiikin harmoniaa. Yhtyeessä soundit ja äänet sointuvat yhteen. Jos yksikin jäsen on sairas, silloin emme voi esiintyä. Tottahan se on, että kitaran voi helposti korjata, mutta Club For Five on ihan erilainen "ihmisinstrumenttijuttu", Jouni Kannisto sanoo.

Yhtye on kiertänyt Kiinassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa esitellen ääniensä harmoniaa ja samalla niittänyt suurta suosiota.

– Konserteissa toivomme, että kuuntelijat tuntevat syvällisiä hetkiä elämästä, hetkistä ja musiikista. Haluamme, että konserttimme liikuttaisivat ja antaisivat ainutlaatuisia kokemuksia kuuntelijoille, Tuomas Ahola kertoo.

Yhtyeen kolme aikaisempaa levyä on myynyt Suomessa kultaa ja kyllä tuoreelle You’re The Voice -levylle toivotaan samanlaista menestystä.

– Nyt teemana ovat erilaiset äänet ja tunteelliset hetket. Jokaisella meillä on ääni ja se on hyvin ainutlaatuinen. Oman äänen kuuluminen hetkissä ja tilanteissä on tärkeää, siksi levyn nimeksi nousi You’re The Voice, Maija Sariola summaa.

Megahittejä ja suuria tunteita

You're The Voice -albumi koostuu yhtyeen uusista versioista esim. Dire Straitsin, Genesiksen, David Bowien, Kate Bushin ja U2:n tuotannosta.

– Aluksi pelotti ottaa uuteen tulkintaan megatähtien kappaleita, koska ne ovat jo todella hienoja ikihittejä. A cappella -soundit toivat hitteihin kuitenkin kokonaan uutta sielua. Ei enää hävetä, että päätimme ottaa kappaleet uudelleentulkittaviksi. Päinvastoin! Oli hienoa löytää biiseistä uusia puolia, sanoo Kannisto.

Levynteko lähti liikkeelle Dire Straitsin Brothers In Arms -ikihitistä. Yhtye esitti kappaleen viime vuonna Plan-gaalassa.

– Dire Straitsin Mark Knopflerin teksti kosketti meitä syvästi ja tuntui, että klassikko heräsi uudelleen eloon ajankohtaisempana kuin koskaan. Innostuimme etsimään muitakin elämäämme vahvasti koskettaneita kappaleita ja omaa musiikillista näkökulmaamme niihin. Tavallaan ikihitti antaa kokonaan uudet kasvot ja sielun yhtyeellemme, Tuukka Haapaniemi kertoo.

Club For Fiven tuoreella levyllä vieraili myös laulaja Johanna Kurkela, joka itsekin innostui kvartetin harmonioista. Tähdet yhdistävät jälleen voimansa You're The Voice - julkaisukonserteissa. Kurkela tulkitsi lauluyhtyeen säestämänä Metallican legendaarisen megahitin Nothing Else Matters.

– Rakastan heidän musiikkiaan ja tulkintojaan. Välillä sitä vain jää kuuntelemaan bändin ääniä ja unohtaa itse laulaa. Myönnän, että projektin myötä minusta tuli suuri a cappella -musiikin fani. Sisälläni on rakkaus rajua rokkia kohtaan, mutta Club For Fiven musiikki on todella ainutlaatuista ja rauhoittavaa, Kurkela lisäsi.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Teksti: Rent-a-report

Kuvat: Warner Music, Rent-a.Report

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.