Äänestys päätökseen Espanjassa, kyselyn mukaan äärioikeiston Vox-puolue yli kaksinkertaisti paikkalukunsa

2:14

Espanjassa sosialistit ovat säilyttämässä asemansa suurimpana puolueena, kertoo Espanjan yleisradioyhtiö RTVE:n laaja kysely.

Kysely julkaistiin samalla hetkellä, kun äänestäminen ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa loppui iltakahdeksalta paikallista aikaa.

Kyselyn mukaan sosialistit ovat saamassa 350-paikkaiseen parlamenttiin 114–119 paikkaa ja toinen Espanjan vanha valtapuolue, konservatiivien PP 85–90 paikkaa.

Suurinta vaalivoittoa kysely lupaa äärioikeistolaiselle Vox-puolueelle, joka olisi nousemassa Espanjan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 56–59 paikalla.

Kärkikolmikon jälkeen tulevat vasemmistolainen vaaliliitto Unidas Podemos, 30–34 paikkaa, sekä keskustaoikeistolainen Ciudadanos, 14–15 paikkaa.

RTVE:n kysely ei ole perinteinen, vaalipäivänä tehty ovensuukysely. Se perustuu 13  000 ihmisen haastatteluun vaaleja edeltäneiden kahden ja puolen viikon aikana.

Virallisia tuloksia vaaleista odotetaan lähitunteina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja