Äänekäs sveitsiläisyleisö ei saa Tappara-lupauksen punttia tutisemaan – "Se sytyttää yhtä paljon meitä"

Rautakorpi: Edustetaan Suomea ylpeänä 5:07
Videolla Toni Utusen mietteitä tärkeän CHL-ottelun alla.

Tapparan 19-vuotias Toni Utunen uskoo, että sveitsiläisyleisön antama tuki kotijoukkue Zugille antaa voimaa myös kirvesrinnoille CHL:n pudotuspeliottelussa.

Avausottelu Zugin ja Tapparan välillä oli vauhdikas ja viihdyttävä kiekkopeli. 3-3-tasapelin myötä toiseen osaotteluun lähdetään upeista asetelmista. Tappara nousi ottelun aikana komeasti 0-2-tappioasemasta aina johtoon asti, eikä voittokaan olisi ollut vääryys.

– Totta kai se antaa itseluottamusta, mutta siihen ei saa liikaa nojata. Se oli tosi hyvä lähtö ja olisimme ehkä voineet ansaita voiton. Toki nyt on ihan uusi peli, mutta se on ihan meidän käsissä, Utunen summaa.

Utunen painottaa, että Zug on niin vahva joukkue kuin avausosa antoikin ymmärtää.

– Taitotasoa ja luistelua löytyy tosi paljon. Sen kanssa täytyy olla hereillä. Täytyy muistaa, että peli kestää 60 minuuttia ja jokainen vaihto korostuu, Utunen toteaa.

Sveitsiläisyleisö elää tunnetusti vahvasti mukana joukkueidensa menestyksessä CHL:ssäkin. Zugin katsojakeskiarvo on tällä kaudella ollut koko turnauksen kuudenneksi paras, joten odottaa sopii, että katsomot täyttyvät myös tiistaina. Utusen mukaan äänekäs kotiyleisö motivoi myös vierailijajoukkue Tapparaa.

– Uskon, että se sytyttää yhtä paljon meitä. Eurooppalainen fanikulttuuri on iso ja kova, joten odotan innolla sitäkin, Utunen hymyilee. 

Jääkiekon CHL C Morella tällä viikolla:

Tiistai 19.11.
Luulaja – SC Bern klo 18.50 C More Sport 2:lla ja cmore.fi:ssä
Adler Mannheim – Mountfield HK klo 19.50 cmore.fi:ssä
EV Zug – Tappara klo 20.40 C More Sport 1:llä ja cmore.fi:ssä (studio jo klo 20.15)

Keskiviikko 20.11.
Red Bull München – Yunost Minsk klo 20.50 C More Sport 1:llä ja cmore.fi:ssä

Lue myös:

    Uusimmat