Tapparalle huippu-uutisia tärkeän CHL-ottelun alla – "Vähän säästelimme pelaajia"

Rautakorpi: Edustetaan Suomea ylpeänä 5:07
Videolla Jukka Rautakorven mietteitä tärkeän CHL-ottelun alla.

Tapparan terveystilanne on tiistaisen CHL-pudotuspeliottelun alla erinomainen. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi paljastaa, että Sveitsissä nähdään täysin ehjä joukkue.

Tapparan ja Zugin ensimmäinen pudotuspeliottelu päättyi tiukkaan 3-3-tasapeliin. Tappara sai avausosassa karmean alun ottelulleen, kun Zug karkasi nopeasti jo 2-0-johtoon. Rautakorvelle jäikin paljon avausottelusta taktisia huomioita käteen, mutta liikaa edellistä kohtaamista ei voi muistella.

– Zug pelaa tällaista intensiteettilätkää, pelaa paljon eteenpäin, hyökkää eteenpäin ja puolustaa eteenpäin. Siinä on kamppailu- ja luisteluelementit läsnä heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Tietynlainen valmius pelata pelitilanteiden kautta on tärkeää alussa. Turha on menneitä miettiä, ja uutta peliä kohti vaan, Rautakorpi toteaa.

Tappara koki CHL-ottelussa koviakin, kun joukkueen tähtipelaaja Tyler Morley loukkaantui törmätessään rajusti Zug-pelaaja Yannick Zehnderin kanssa. Morley oli sivussa Tapparan kahdesta SM-liigaottelusta, mutta Rautakorven mukaan kyse oli varatoimenpiteestä.

– Hyvä asia, että saamme ensimmäisen kerran koko joukkueen matkaan mukaan. Meillä on ehjä porukka, mikä on hyvä asia. Vähän säästelimme pelaajia, jotta saamme tähän peliin kaikki mukaan.

Avausottelussa riitti muutenkin tunnetta ja ottelun aikana nähtiin useampia pieniä vihellyksen jälkeisiä kahnauksia. Rautakorpi ei usko, että tunteet saavat vallan toisessa osaottelussa.

– Luontaiseen pudotuspelipelaamiseen kuuluu kova tunnelataus, mikä sytyttää kahakoita. Uskon, että seuraavassa ottelussa se ei nouse niin isoksi, koska tuloksen teko nousee niin paljon enemmän esille, ettei voi hölmöillä, Rautakorpi arvelee.

Jääkiekon CHL C Morella tällä viikolla:

Tiistai 19.11.
Luulaja – SC Bern klo 18.50 C More Sport 2:lla ja cmore.fi:ssä
Adler Mannheim – Mountfield HK klo 19.50 cmore.fi:ssä
EV Zug – Tappara klo 20.40 C More Sport 1:llä ja cmore.fi:ssä (studio jo klo 20.15)

Keskiviikko 20.11.
Red Bull München – Yunost Minsk klo 20.50 C More Sport 1:llä ja cmore.fi:ssä

Lue myös:

    Uusimmat