Mainos

Aamupala sänkyyn ja hetki omaa aikaa – nämä äitienpäivän haaveet eivät aina vastaa todellisuutta

Toukuun toinen sunnuntai on äitien oma päivä, jolloin he voivat keskittyä olostaan nauttimiseen. Tämä haave jää kuitenkin usein toteutumatta. 

Toukokuun toinen sunnuntai on päivä, joka on täynnä odotuksia ja toiveita. Moni äiti odottaa kyseistä päivää ruusunpunaisten lasien läpi, mutta todellisuus voikin olla sitten aivan toinen.

Pystytkö samaistumaan seuraaviin äitienpäivään liittyviin odotuksiin?

Unelma 1: Myöhään nukkuminen

Kirjoittamattoman säännön mukaan äidit saavat äitienpäivänä nukkua niin myöhään kuin ikinä haluavat. Aikaisiin aamuihin tottuneet äidit heräävät kuitenkin luonnollisesti aikaisin, jolloin myöhään nukkuminen jää vain haaveeksi. Heräämisen syynä on usein myös meluavat ja sängyssäsi hyppivät lapset.

Unelma 2: Aamupala sänkyyn

Kahvin ja tuoreen croissantin nauttiminen lakanoiden välissä kuulostaa taivaalliselta. Ainakin teoriassa. Kun lapset haluavat myös osallistua tähän aamupalarituaaliin, hymy hyytyy nopeasti. Tuloksena on usein pyykkipäivä.

Unelma 3: Upea kukkakimppu

Moni äiti on saattanut koko viikon pohtia, saako hän tänä vuonna suuren ruusukimpun vai sittenkin tulppaaneita. Tästä syystä äitien voi olla vaikea hymyillä iloisesti, kun maljakkoon ilmestyy lähikaupassa alennuksessa ollut pääsiäiskukka. 

Unelma 4: Ajatuksella hankittu lahja

Jäivätkö itsetehty kortti ja Tiffany -rasiassa oleva lahja tänäkin vuonna saamatta? No, ajatus on kuitenkin tärkein. Makaroneista askarreltu kaulakoru ja joulukortista muokkailtu kortti kelpaavat hyvin, vai mitä? 

Unelma 5: Omaa aikaa

Äitienpäivän voisi kuvitella olla päivä, jolloin äidillä on aikaa tehdä asioita, joita he eivät arkena ehdi. Lukea kirjaa, maalata ja tehdä kasvonaamio. Äidit ovat kovin usein myös niitä, jotka kuskaavat lapsiaan harrastuksiin. Lasten pelipäivät eivät aina katso kalenteria. 

Unelma 6: Puhdas keittiö

Jos äidit saisivat päättää, he jättäisivät mielellään siivoamisen muille edes yhtenä päivänä. Mutta kun keittiön laskutilat ja altaat täyttyvät likaisista astioista, et voi olla tarttumatta toimeen. Et halua likaisten astioiden kävelevän sinua vastaan maanantaiaamuna. 

Unelma 7: Täydellinen perhepotretti

Moni perhe haluaa ikuistaa ensimmäiset äitienpäivänsä perhealbumiin. Kuvia iloisista ja hymyilevistä ihmisistä on mukava ihailla tulevaisuudessa. Kuvan ottaminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. 

Video: Milloin äiti on iloinen? Suomalaislapset kertovat.


Lähde: PopSugar

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.