Aamun rengasrikko langetti varjon Kalle Rovanperän vahvalle ajopäivälle – "En voinut sille mitään"

5:03
Videolla kuvaa Viron MM-rallin lauantaipäivästä.

Kalle Rovanperän aamuinen rengasrikko pudotti suomalaistähden kärkitaistosta, mutta muutoin hän piti hyvää vauhtia Viron MM-rallissa lauantaina.

Rovanperä aloitti lauantaina upealla tavalla tykittämällä pohja-ajan toisella erikoiskokeella. Kolmannella erikoiskokeella Rovanperä kuitenkin putosi kahdeksanneksi puolen minuutin päähän kärjestä.

Loppupäivän aikana Rovanperä kuitenkin jatkoi vauhdikasta menoaan ja nousi kohisten kohti kärkisijoja. Päivän päätteeksi Rovanperä nousi jo neljänneksi. Rovanperä oli kokonaisuudessaan tyytyväinen ajopäiväänsä.

– Ihan hyvä päivä, jos ottaa rengasrikon pois. Ne ovat niitä, mitä rallissa tulee. Tuollaiselle ei vaan voi mitään. Ilman sitä on ollut hyvää ajoa. Voin olla ihan tyytyväinen, että koko ajan olemme pystyneet olemaan hyvässä vauhdissa, Rovanperä summaa MTV Urheilulle.

Ilman rengasrikkoa Rovanperä taistelisi vahvasti jopa Viron MM-rallin voitosta. Yllättävä rengasrikko ottaa varmastikin päähän, mutta Rovanperä ei jää miettimään aamun epäonnea.

– Totta kai se ottaa. Koko päivän nähnyt, että olisi voinut ihan hyvin ajaa kärkikamppailussa ilman sitä, mutta ne kuuluvat ralliin, enkä voinut sille mitään. Turha sitä on jossitella jälkeenpäin, Rovanperä toteaa.

Rovanperä taistelee vielä vahvasti kolmossijasta, sillä ero edellä ajavaan Sebastien Ogieriin on vain 6,2 sekuntia. Rovanperä tiedostaa kuitenkin kokeneen ranskalaiskuljettajan kyvyt.

– Aamu on vain aloitettava samalla tavalla. Kyllähän se on tiedossa, että Sebastien puskee silloin kun tarvitsee, Rovanperä summaa tulevaa taistoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja