Mainos

Aamu-tytön koskettava tarina: Sydänvika todettiin ennen syntymää, ennuste eliniästä oli korkeintaan kaksi vuotta

6:26

Oululaisen Annan ja hänen miehensä Ollin esikoistyttärellä Aamulla diagnosoitiin sydänvika ensimmäisessä rakenneultra-tutkimuksessa.

Katso Aamun tarina yllä videolta!

Oulussa asuneiden Annan ja Ollin esikoistyttärellä Aamulla todettiin sydänvika Annan ollessa raskausviikolla 23. Diagnoosi kerrottiin pariskunnalle ensimmäisessä rakenneultra-tutkimuksessa.

– Vähän ennen laskettua aikaa tehtiin päätös, että meidän kannattaa mennä Helsinkiin synnyttämään, jotta Aamu pääsee heti syntymän jälkeen teholle ja saa tarvitsemaansa hoitoa, Kristiina kertoo Elämä lapselle -konsertissa nähdyssä video-osuudessa.

– Lastenklinikalla lääkäri kertoi meille, että Aamun sydänvika on vaikeampi kuin oli aiemmin diagnosoitu. Lääkäri kertoi, että vika on niin vaikea, että sitä ei voi korjata ja että saattohoito on syntymän jälkeen ainoa vaihtoehto.

Asia oli tietenkin järkyttävä asia kuulla.

– Yhtäkkiä meille sanottiin, että Aamu voi elää ehkä pari tuntia, kaksi viikkoa tai korkeintaan kaksi vuotta. Mietimme jo hautajaisjärjestelyjä, Anna sanoo videolla.

– Itse mietin kuitenkin, että en voi miettiä tuollaisia, ennen kuin tyttö on edes syntynyt. Heti syntymän jälkeen kirurgi tuli kertomaan, että Aamu voi tilanteeseen nähden hyvin. Neljän päivän ikäisenä Aamu leikattiin ja hänen kuntonsa romahti leikkauksen aikana.

Anna muistelee kyyneleet silmissään, että ensimmäinen vuorokausi sen jälkeen oli kriittinen.

– Meille sanottiin ennen kuin lähdimme illalla pois teho-osastolta, että hoitohenkilökunta soittaa meille, jos jotain tapahtuu. Aamulla huomasimme, että puhelua ei ollut tullut. Siitä toipuminen alkoi.

Myöhemmin oli edessä isompi leikkaus, jolla korjattiin kaikki sydämessä olleet viat. Aamun keuhkosuonet olivat kehittyneet niin, että oli mahdollisuus leikata.

– Aamu on iloinen ja tosi helposti innostuva tyttö. Se on piirre, joka tarttuu muihinkin. Hänellä on monia harrastuksia. Erityisen paljon Aamu tykkää hevosista, Anna kertoo.

– Joka ilta muistamme olla kiitollisia, että Aamu on edelleen meidän kanssamme ja asiat ovat tosi hyvin. Asiat eivät voisi paremmin olla.

Katso Elämä lapselle -konsertissa nähty koskettava video artikkelin alussa.

Korjaus 13.9. klo 7:40: Korjattu Aamu-tytön äidin nimi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja