PMMP:n loppu, lapsen sydänvika, veljen aivoinfarkti – Mira Luoti avautuu rankoista vuosistaan

Mira Luoti kertoo Cafe Lanzarote-podcastissa PMMP:n loppumisesta, lapsensa sydänviasta ja veljensä aivoinfarktista, joka romuttivat myös Luodin terveyden.

Mira Luodin elämä mullistui vuonna 2013, kun hän ja Paula Vesala heittivät viimeisen keikkansa PMMP-yhtyeenä. Sittemmin Luodin elämään on mahtunut raskaita myrskyjä, joista selviäminen on vaatinut veronsa. Luoti sai heinäkuussa 2014 Urho-pojan, jolta löydettiin synnynnäinen sydänvika.

– Yksi elämäni tärkeä työ päättyi loppuunmyytyihin jäähallikeikkoihin. Sitten tulinkin heti raskaaksi, jonka jälkeen jouduin viettämään aikaani Lastenklinikalla sydänvaivoista kärsineen lapseni kanssa, Luoti muistelee Cafe Lanzarote -podcastissa.

Samoihin aikoihin Luodin veli sai aivoinfarktin ja menetti puhekykynsä. Silloin musiikista tuli tärkeä kommunikointiväline, vaikka Luoti itse koki, ettei hänestä ole enää muusikoksi. Veljen lisäksi kannustajana toimi Arto Tuunela, josta tuli Luodin ensimmäisen sooloalbumin tuottaja.

– Minä soittelin hänelle niitä biisejäni ja hän näytti aina peukaloa ja toivoi, että menisin studiolle. Se oli niin hirveän raskasta aikaa elämässä, ettei minulla ollut voimaa mihinkään, mutta jotenkin Arto sai minut pidettyä siinä uskossa, että musiikin tekeminen olisi kaikille parhaaksi, Luoti kertoo.

Raskaat kokemukset romuttivat myös Luodin oman vastustuskyvyn, jonka vuoksi hän oli jatkuvasti kipeänä. Luoti sinnitteli jopa Tähdet, tähdet -televisiosarjan kuvauksissa kuumeen ja noroviruksen kourissa.

– Olin aivan riutuneena. Minulla oli sydänpotilas siellä kuvauksissa mukana, oksensin välissä ja olin kuumeessa. Olin ihan hirveän kipeä, Luoti muistelee.

Toukokuussa 2017 Luoti julkaisi uuden singlen, joka kantaa nimeä Meikkaava messias. Rankat ajat alkavat hiljalleen jäädä taakse.

– Se oli vaihe, josta minun oli vain poljettava läpi. Nyt olen päässyt jo sinne, missä aurinko paistaa.

Lue myös:

    Uusimmat