Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Aamiaispannarit ja Munakokkeli 15.1.2000

Julkaistu 04.06.2001 17:28

toim. Sari-Leena Heilanen

Aamiaispannarit eli Griddle-kakut


2 kupillista jauhoja
2 kupillista maitoa
1 tai 2 munaa
1/4 teelusikallista suolaa
2 ruokalusikallista voisulaa
1 1/2 teelusikallista leivospulveria
vähän sokeria
Sihtaa kuivat aineet, vatkaa munat, lisää maito joukkoon ja kaada vähitellen jauhojen sekaan, seottaen siksi että seos on tasaista. Jos näyttää liian kovalta lisää vähän maitoa. Pane suurella lusikalla kuumaan rasvattuun Griddle-pannuun ( HUOM. voit paistaa pannukakut tavallisessa paistinpannussa) ja paista molemmilta puolilta ruskeaksi. Tarjotaan siirapin tai hunajan kanssa.

Munakokkeli

4 munaa
4 ruokalusikallista kermaa, maitoa tai vettä
1 ruokalusikallista voita
suolaa ja pippuria
Munat vispilöidään, lisätään maito, suola ja pippuri. Voi sulatetaan pannussa, munaseos kaadetaan sekaan ja seotetaan vienolla tulella hiljallensa. Kun seos alkaa hyytyä otetaan kokkelia varovasti lusikalla. Vettä käyttämällä maidon asemasta saa se heleämmän värin.
Paistetaan myöskin uunissa muotissa, jolloin voi panna vähän runsaammin maitoa. Annetaan olla uunissa muotissa vesiastiaan asetettuna siksi kunnes hyytyy.
Vanha tapa valmistaa munakokkelia: 1 ruokalusikallinen voita puhtaaseen pannuun. Kun se on sulanut, rikotaan munat pannuun vatkaamatta. Seotellaan haarukalla kunnes valkuainen hyytyy. Maustetaan suolalla ja pippurilla.Nämä ohjet ovat peräisin vuosisadan alun Mina Vallin keittokirjasta. Keittokirja oli kirjoitettu suomalaisille naisille, jotka työskentelivät Pohjois-Amerikassa piikoina ja kotiapulaisina.


Lisää aiheesta:

Helppo ja takuuvarma lohitahna – ohje, jonka kaikki haluavat!Merriam-Webster valitsi vuoden 2025 sanan – oletko kuullutkaan?Lidl vetää takaisin erän pipareita – saattaa sisältää muoviaYleinen tapa on iso riski joulupöydässä: "Herkästi pilaantuva asia"Yksi ominaisuus voi olla varhainen merkki lapsen kehityksen muista haasteistaLegendaarinen leipomo: Konkurssihakemus!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:51
    Jouluruoka

    Helppo ja takuuvarma lohitahna – ohje, jonka kaikki haluavat!

  • Eilen18:54
    Ilmiöt

    Merriam-Webster valitsi vuoden 2025 sanan – oletko kuullutkaan?

  • Eilen17:05
    Takaisinvedot

    Lidl vetää takaisin erän pipareita – saattaa sisältää muovia

  • Eilen16:47
    Jouluruoka

    Yleinen tapa on iso riski joulupöydässä: "Herkästi pilaantuva asia"

  • Eilen13:59
    Nepsy

    Yksi ominaisuus voi olla varhainen merkki lapsen kehityksen muista haasteista