Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Aamiaispannarit ja Munakokkeli 15.1.2000

Julkaistu 04.06.2001 17:28

toim. Sari-Leena Heilanen

Aamiaispannarit eli Griddle-kakut


2 kupillista jauhoja
2 kupillista maitoa
1 tai 2 munaa
1/4 teelusikallista suolaa
2 ruokalusikallista voisulaa
1 1/2 teelusikallista leivospulveria
vähän sokeria
Sihtaa kuivat aineet, vatkaa munat, lisää maito joukkoon ja kaada vähitellen jauhojen sekaan, seottaen siksi että seos on tasaista. Jos näyttää liian kovalta lisää vähän maitoa. Pane suurella lusikalla kuumaan rasvattuun Griddle-pannuun ( HUOM. voit paistaa pannukakut tavallisessa paistinpannussa) ja paista molemmilta puolilta ruskeaksi. Tarjotaan siirapin tai hunajan kanssa.

Munakokkeli

4 munaa
4 ruokalusikallista kermaa, maitoa tai vettä
1 ruokalusikallista voita
suolaa ja pippuria
Munat vispilöidään, lisätään maito, suola ja pippuri. Voi sulatetaan pannussa, munaseos kaadetaan sekaan ja seotetaan vienolla tulella hiljallensa. Kun seos alkaa hyytyä otetaan kokkelia varovasti lusikalla. Vettä käyttämällä maidon asemasta saa se heleämmän värin.
Paistetaan myöskin uunissa muotissa, jolloin voi panna vähän runsaammin maitoa. Annetaan olla uunissa muotissa vesiastiaan asetettuna siksi kunnes hyytyy.
Vanha tapa valmistaa munakokkelia: 1 ruokalusikallinen voita puhtaaseen pannuun. Kun se on sulanut, rikotaan munat pannuun vatkaamatta. Seotellaan haarukalla kunnes valkuainen hyytyy. Maustetaan suolalla ja pippurilla.Nämä ohjet ovat peräisin vuosisadan alun Mina Vallin keittokirjasta. Keittokirja oli kirjoitettu suomalaisille naisille, jotka työskentelivät Pohjois-Amerikassa piikoina ja kotiapulaisina.


Lisää aiheesta:

Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideIso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • Eilen17:27
    Musiikki

    Tämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • Eilen12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin