Aamiaispannarit ja Munakokkeli 15.1.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Aamiaispannarit eli Griddle-kakut


2 kupillista jauhoja
2 kupillista maitoa
1 tai 2 munaa
1/4 teelusikallista suolaa
2 ruokalusikallista voisulaa
1 1/2 teelusikallista leivospulveria
vähän sokeria
Sihtaa kuivat aineet, vatkaa munat, lisää maito joukkoon ja kaada vähitellen jauhojen sekaan, seottaen siksi että seos on tasaista. Jos näyttää liian kovalta lisää vähän maitoa. Pane suurella lusikalla kuumaan rasvattuun Griddle-pannuun ( HUOM. voit paistaa pannukakut tavallisessa paistinpannussa) ja paista molemmilta puolilta ruskeaksi. Tarjotaan siirapin tai hunajan kanssa.

Munakokkeli

4 munaa
4 ruokalusikallista kermaa, maitoa tai vettä
1 ruokalusikallista voita
suolaa ja pippuria
Munat vispilöidään, lisätään maito, suola ja pippuri. Voi sulatetaan pannussa, munaseos kaadetaan sekaan ja seotetaan vienolla tulella hiljallensa. Kun seos alkaa hyytyä otetaan kokkelia varovasti lusikalla. Vettä käyttämällä maidon asemasta saa se heleämmän värin.
Paistetaan myöskin uunissa muotissa, jolloin voi panna vähän runsaammin maitoa. Annetaan olla uunissa muotissa vesiastiaan asetettuna siksi kunnes hyytyy.
Vanha tapa valmistaa munakokkelia: 1 ruokalusikallinen voita puhtaaseen pannuun. Kun se on sulanut, rikotaan munat pannuun vatkaamatta. Seotellaan haarukalla kunnes valkuainen hyytyy. Maustetaan suolalla ja pippurilla.
Nämä ohjet ovat peräisin vuosisadan alun Mina Vallin keittokirjasta. Keittokirja oli kirjoitettu suomalaisille naisille, jotka työskentelivät Pohjois-Amerikassa piikoina ja kotiapulaisina.

Lue myös:

    Uusimmat