9.2 Vorschmack ja uuniperunaa

Vorschmack

  • 400 g lampaanlapaa kuutioituna
  • 200 g naudanlapaa kuutioituna
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 6 anjovisfileetä vettä

Lämmitä uuni 170 asteiseksi. lihanpalat väljästi öljyttyyn vuokaan tai pellille. Levitä lihat uunipannulle ja paista niitä n. 30 minuuttia välillä käännellen. Kuori sipulit ja valkosipuli ja hienonne ne karkeasti veitsellä. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista sipuleita siinä hetki. Anna lihojen ja sipulien hetki jäähtyä ja jauha ne sitten hienoksi joko terävällä veitsellä tai lihamyllyllä. Jauha mukana myös anjovikset. Laita kaikki jauhetut ainekset kattilaan ja lisää mukaan uunipannulle valunut neste tai tilkka vettä. Nestettä tarvitaan sen verran, että seoksesta tulee puuromaisen löysää.

Hauduta seosta noin 5-6 tuntia miedolla lämmöllä. Jos seos meinaa palaa pohjaan, lisää hieman vettä. Valmiin vorschmackin tulee olla kosteaa mutta kiinteää.

Tarjoa lisäkkeenä uuniperunaa, punajuuri- ja suolakurkkukuutioita sekä smetanaa. Vorschmackin voi hyvin myös pakastaa!

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat