Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

9.11. Pitsaa kahdella tavalla

Julkaistu 09.11.2006 00:00

Perinteinen pitsapohja

  • 1 dl vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2,5 dl durumvehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Lämmitä vesi lämpöiseksi, noin 40 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Sekoita ja anna seisoa hetki. Yhdistä vehnäjauhot ja suola. Alusta jauhot nesteeseen ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa taikinalle hyvä sitko ja lisää oliiviöljyä joukkoon. Vaivaa vielä hetki ja jätä taikina nousemaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Perunapitsa

  • Pitsapohja kaulittuna leivinpaperille
  • oliiviöljyä
  • 3-4 perunaa
  • 2 punasipulia
  • sormisuolaa
  • tuoretta rosmariinia
  • mustapippurirouhetta

Kauli taikina leivinpaperille. Siivuta perunat ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja pyörätä perunat ja punasipulit siinä. Sivele pitsapohja oliiviöljyllä ja levitä päälle peruna- ja sipulisiivut. Ripottele päälle suolaa, tuoretta rosmariinia ja mustapippurirouhetta. Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes pohja on rapea.

Rieskapitsa

  • 4 pyöreää Lapin rieskaa
  • 1 dl punaista pestoa
  • 200 g ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
  • 200 g vuohenjuustoa
  • oliiviöljyä
  • koristele tuoreilla yrteillä

Levitä punaista pestoa rieskan päälle. Levitä päälle ilmakuivatut kinkut ja ripottele juusto kinkkujen päälle. Pirskottele oliiviöljyä ja laita 250 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä tai rucolalla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lisää aiheesta:

Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossaMiksi jatkuvasti pissattaa? Urologi selittääViikkohoroskooppiMiten tukea kaveria, jolla on aina vaikeaa? "Uhrius on todellinen, iso ja kipeä asia"Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"Huuhteletko riisisi? Näiden esimerkkien jälkeen teet sen varmasti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:22
    Ruoka

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa

  • 06:41
    Ihminen

    Miksi jatkuvasti pissattaa? Urologi selittää

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:06
    Ystävyys

    Miten tukea kaveria, jolla on aina vaikeaa? "Uhrius on todellinen, iso ja kipeä asia"

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"