Perinteinen pitsapohja
- 1 dl vettä
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
- 2,5 dl durumvehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
Lämmitä vesi lämpöiseksi, noin 40 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Sekoita ja anna seisoa hetki. Yhdistä vehnäjauhot ja suola. Alusta jauhot nesteeseen ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa taikinalle hyvä sitko ja lisää oliiviöljyä joukkoon. Vaivaa vielä hetki ja jätä taikina nousemaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
Perunapitsa
- Pitsapohja kaulittuna leivinpaperille
- oliiviöljyä
- 3-4 perunaa
- 2 punasipulia
- sormisuolaa
- tuoretta rosmariinia
- mustapippurirouhetta