9.11. Pitsaa kahdella tavalla

Perinteinen pitsapohja

  • 1 dl vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2,5 dl durumvehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Lämmitä vesi lämpöiseksi, noin 40 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Sekoita ja anna seisoa hetki. Yhdistä vehnäjauhot ja suola. Alusta jauhot nesteeseen ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa taikinalle hyvä sitko ja lisää oliiviöljyä joukkoon. Vaivaa vielä hetki ja jätä taikina nousemaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Perunapitsa

  • Pitsapohja kaulittuna leivinpaperille
  • oliiviöljyä
  • 3-4 perunaa
  • 2 punasipulia
  • sormisuolaa
  • tuoretta rosmariinia
  • mustapippurirouhetta

Kauli taikina leivinpaperille. Siivuta perunat ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja pyörätä perunat ja punasipulit siinä. Sivele pitsapohja oliiviöljyllä ja levitä päälle peruna- ja sipulisiivut. Ripottele päälle suolaa, tuoretta rosmariinia ja mustapippurirouhetta. Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes pohja on rapea.

Rieskapitsa

  • 4 pyöreää Lapin rieskaa
  • 1 dl punaista pestoa
  • 200 g ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
  • 200 g vuohenjuustoa
  • oliiviöljyä
  • koristele tuoreilla yrteillä

Levitä punaista pestoa rieskan päälle. Levitä päälle ilmakuivatut kinkut ja ripottele juusto kinkkujen päälle. Pirskottele oliiviöljyä ja laita 250 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä tai rucolalla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat