85 000 lomailijan postit kääntyvät kesäosoitteeseen!

Suomalaiset ovat mökkikansaa, jotgen kesällä postikin käännetään lomapaikkaan.

Kesäkuukaisina noin 85 000 suomalaista kääntää postit toisen osoitteeseen loman ajaksi. myös jakelun keskeyttäminen on suosittua.

Jakelunmuutokset on helppoa ja edullisempaa tehdä verkkopalvelussa. Palvelut saa käyttöön myös Postin asiakaspalvelunumerosta.

– Lomaposti-verkkopalvelusta voi tilata postinjakelupalveluja erilaisiin tarpeisiin laiteriippumattomasti  tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Verkkopalvelu toimii responsiivisesti, joten sen käyttöön kännykällä tai tabletilla ei tarvita erillisiä sovelluksia. Jakelunmuutoksia tehdä vaikka laiturin nokasta. Muutokset on hyvä ilmoittaa heti, kun lomasuunnitelmat ovat selvillä, konseptipäällikkö Päivi Uusi-Pantti Itella Postista kertoo. 

Postit jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijaitsee alueen vakituisten asukkaiden laatikkoryhmässä.

Vaikka mökin nurkalle asti

Postit voi kuitenkin tilata vaikka mökin nurkalle sopimalla postilaatikon sijainnista Postin kanssa. Tämän Lähilaatikko mökille -palvelun saa niin ikään käyttöön Lomaposti-verkkopalvelusta.

Verkkopalvelun kautta paikallinen jakelu arvioi asiakkaan ehdottaman postilaatikon paikan, ja asiakas saa siitä vahvistuksen sähköpostitse. Selkeät nimi- ja osoitemerkinnät postilaatikoissa helpottavat postinjakelua.

Keskeytä jakelu

Jos koti jää vaikka ulkomaanmatkan ajaksi tyhjäksi, kannattaa postinjakelu keskeyttää, ettei laatikkoon kasautunut posti kiinnitä ulkopuolisten huomiota.

Postit säilytetään turvallisesti sovitun ajan lähipostissa, josta ne voi noutaa matkan jälkeen. 

Ohjeet löydät täältä www.posti.fi/lomaposti

Lähde: Cision

Lue myös:

    Uusimmat