8 tärkeää askelta: Puhdista ja huolla grillisi kuntoon

Grilli on kaivettu talviteloilta, ja grillauskausi voi alkaa. Grillin puhdistaminen kannattaa tehdä huolella ja putsata ritilät jokaisen käyttökerran jälkeen.

Grillin puhdistamiseen ja huoltoon tarvitse seuraavat välineet: grilliharja puhdistussienellä, talouspaperia, ruokaöljyä, lämpimän grillin, kaksi liinaa ja yleispuhdistusainetta tai saippuavettä.

1. Harjaa, kun grilli on lämmin

Grillin puhdistus kannattaa tehdä aina silloin, kun grilli on lämmin. Näin säästät aikaa, etkä kuluta grilliharjaa turhaan. Puhdista lämmin ritilä harjaamalla sitä 10-15 sekuntia. Jäähtyneen grillin putsaaminen vie jopa 15 minuuttia!

2. Valitse oikea grilliharja

Käytä puhdistukseen aina ritilälle tarkoitettua grilliharjaa ja pyyhi lopuksi kuivaksi kierretyllä liinalla. Muista, että jotkut grilliharjat soveltuvat käytettäväksi pelkästään ritilään, ei grillin sisäpintaan. Grillin sisäpuolen voi puhdistaa rypistetyllä foliolla.

3. Ulkopinnat puhtaaksi liinalla

Grillin ulkopinnat puhdistetaan saippuaveteen kastetulla, kuivaksi väännetyllä liinalla. Tämän jälkeen grillin voi vielä kiillottaa kuivalla liinalla.

4. Älä säikähdä hilseilyä

Posliiniemaloituihin grilleihin saattaa ilmestyä pitkään jatkuneen käytön jälkeen hilseileviä hiutaleita. Nämä eivät ole maalia, vaan hiiltyneitä rasvakerrostumia, joita ei ole pakko poistaa.

5. Ruostetta grillin pinnassa?

Grillin pintaan muodostuneen ruosteen voi postaa hapottomalla öljyllä (WD-40). Öljyä kannattaa levittää säännöllisesti grillin hitsaussaumoihin. Älä laita tätä öljyä KOSKAAN grillin sisäpinnoille.

6. Valurautaritilän ylläpito

Grillin valurautaritilä kannattaa voidella öljyllä aina köytän jälkeen. Välillä ritilän voi upottaa myös kiehuvan kuumaan saippuaveteen, jonka jälkeen ritilä laitetaan takaisin grilliin ja kuumennetaan sitä täydellä lämmöllä 15 minuuttia. Tämän jälkeen ritilä harjataan vielä grilliharjalla. Voitele ruokaöljyllä perusteellisesti ruostumisen ehkäisemiseksi.

7. Puhdista kaasugrillin pohja ja polttimet

Kaasugrillin polttimet ja pohja on syytä puhdistaa silloin tällöin. Sulje grilli, anna sen jäähtyä hieman ja raaputa lika polttimista puhtaalla grilliharjalla. Pohjan tasaisen rasvakerroksen saa pois keittiösienellä.

8. Käytä runsaasti öljyä

Voitele grilliritilä aina öljyllä, ennen kuin ryhdyt grillaamaan. Näin ruoka irtoaa helpommin. Älä koskaan kuitenkaan käytä oliiviöljyä, sillä se härskiintyy ja antaa ruokaan makua. Öljy kannattaa levittää talouspaperilla, sillä siveltimellä levittäessä roiskuva öljy saattaa aiheuttaa leimahduksen.

Kaikille grillimalleille on olemassa omia sopivia puhdistusaineita, jotka helpottavat puhdistusta ja viimeistelevät lopputuloksen.

Lähde: Weber

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja