Mainos

8 asiaa, joita jokaisella on oikeus odottaa kumppaniltaan

Psychology Today -sivusto listasi kahdeksan tärkeää asiaa, joita sinulla on oikeus odottaa kumppaniltasi.

1. Kiintymys

Kumppanisi saattaa ilmaista kiintymystä sanoin tai teoin. Fyysinen kiintymys, kuten halailu, suutelu tai kädestä pitäminen ovat erityisen tärkeitä romanttisissa parisuhteissa.

Kumppanin pitäisi pitää sinusta ihmisenä ja pystyä ilmaisemaan asian niin, että tiedät sen varmasti.

2. Myötätunto

Kumppanin täytyy ymmärtää, kun sinua sattuu. Hänen ei tarvitse lukea ajatuksia tai tuntea samalla tavalla kuin sinä tunnet. Mutta hänen täytyy välittää siitä, jos sinulla on paha mieli jostakin.

3. Kunnioitus

Hyvä kumppani osoittaa kunnioitusta sinua kohtaan. Vaikka hän saattaa olla eri mieltä jostain asiasta, hän ei koskaan nimittele tai pilkkaa. Kunnioittava kumppani tietää ja ihailee vahvuuksiasi ja on armollinen heikkouksiasi kohtaan.

4. Huomio

Huomioiva kumppani ajattelee, miten hänen oma käytöksensä vaikuttaa sinuun. Hänen ei tarvitse antaa sinulle kaikkea, mitä pyydät tai tehdä kaikkea, mitä haluat hänen tekevän, mutta hänen pitäisi ottaa huomioon sinun näkökulmasi asioihin.

5. Aika

Jokainen parisuhde perustuu siihen, että viettää edes jonkin verran aikaa yhdessä. Joskus on sellainen tilanne, että toisen täytyy olla poissa. Mutta jos kumppanilla on harvoin aikaa sinulle tai ei ole sitä lainkaan, saatat haluta kysyä itseltäsi, kuinka paljon omaa aikaa haluat uhrata hänen tavoitteluunsa.

6. Kiinnostus

On perusteltua odottaa kumppanilta suurempaa kiinnostusta sinuun kuin muihin ihmisiin. Ainakin jotkin tekemisistäsi, mielipiteistäsi, ajatuksistasi tai tunteistasi tulisi kiinnostaa häntä.

Sellainen kumppani, joka ei ole kiinnostunut sinusta ihmisenä, saattaa haluta olla parisuhteessa vain sen takia, ettei hänen tarvitsisi olla yksin. Ja te molemmat ansaitsette parempaa.

7. Läheisyys

Läheisyys ei ole sama asia kuin seksi. Se tarkoittaa sitä, että haluaa oikeasti oppia tuntemaan oman kumppanin. Aitoa läheisyyttä on toisen tunteellisen ja haavoittuvan puolen tunteminen.

8. Anteliaisuus

Oikeasti antelias kumppani nauttii siitä, että voi auttaa ja rauhoittaa sinua. Tällainen kumppani ei välttämättä anna sinulle aineellisia lahjoja tai vie ylellisille lomille. Hän kuitenkin omistaa itsensä parisuhteelle, ja se on tärkein lahja.

Vaikka näitä kaikkia asioita on oikeus odottaa, se ei tarkoita, että nämä aina saisi. Näitä asioita voi kuitenkin pyytää. On myös ihan luonnollista, jos sinua vaivaa, mikäli näitä asioita ei toiselta saa. Kannattaa istua alas ja puhua kumppanin kanssa asioista, jotka ovat sinulle parisuhteessa tärkeitä.

***

10:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.