Mainos

8.9. Katkarapukeitto ja tillileivät

Katkarapukeitto

  • 500 g kokonaisia katkarapuja
  • 1 iso sipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl voita
  • 8 dl mietoa kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • cayennenpippuria

Kuori ravut ja paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota kasvikset sekä ravunkuoret. Lisää tomaattipyree ja anna paahtua hetki. Lisää kalaliemi, mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Siivilöi keitto ja lisää lopuksi ravunpyrstöt sekä kerma. Kiehauta ja anna hautua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja tarjoile.

Tillileivät

  • 4 siivua tummaa leipää
  • voita
  • tilliä

Leikkaa leipä kolmioiksi ja paahda voissa rapeaksi. Ripottele hienonnettu tilli leipien päälle ja tarjoa keiton kera.

Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.