8.9. Katkarapukeitto ja tillileivät

Katkarapukeitto

  • 500 g kokonaisia katkarapuja
  • 1 iso sipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl voita
  • 8 dl mietoa kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • cayennenpippuria

Kuori ravut ja paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota kasvikset sekä ravunkuoret. Lisää tomaattipyree ja anna paahtua hetki. Lisää kalaliemi, mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Siivilöi keitto ja lisää lopuksi ravunpyrstöt sekä kerma. Kiehauta ja anna hautua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja tarjoile.

Tillileivät

  • 4 siivua tummaa leipää
  • voita
  • tilliä

Leikkaa leipä kolmioiksi ja paahda voissa rapeaksi. Ripottele hienonnettu tilli leipien päälle ja tarjoa keiton kera.

Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja