8.5.2003 Mustaleimatoast kinkulla, katkarapukrutongit ja paistettua munakoisoa chilituorejuustolla

Vieraana keittiömestari Sami Rekola Ravintola Palace Courmetrannasta kertomassa Suomen kokkimaajoukkueen Chigacoon lähdöstä ja valmistamassa Palacen terassin tapaspaloja, jotka sopivat myös pieneksi suolaiseksi kevään juhliin. Tarjoa herkkupalat samalta tai omilta lautasiltaan.

Mustaleimatoast ja kinkkua

paahtoleipää
n. 2 dl mustaleimaemmentalraastetta
1 muna
pippuria
ohueksi leikattua esim. serranon tai parmankinkkua
kirveliä

1. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon juustoraaste ja mausta pippurilla.
2. Paahda leipäviipaleita ja leikkaa tai ota pyöreällä muotilla niistä pieniä paloja.
3. Muotoile munajuustoseoksesta palloja ja nosta ne leipäpalojen päälle.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa 4-5 min. tai kunnes juusto alkaa sulaa. Ota pois uunista. 5. Nosta sulaneen juuston päälle pieni viipale kinkkua ja koristele kirvelinlehdykällä.

Katkarapukrutongit


jäistä patonkia
valkosipuli- tms öljyä
kuorittuja katkarapuja
parmesaanimajoneesia
(1 dl majoneesia n.1 rkl parmesaaniraastetta, n. 1/2 rkl hienonnettua ruohosipulia, tilkka sitruunamehua)
tilliä

1. Leikkaa jäisesestä patongista paperinohuita viipaleita ja sipaise ne valkosipuliöljyllä. Taita viipaleet kahtia tai nyytiksi. Paista ne n. 200 asteessa kullankeltaisiksi. Tämän vaiheen voit tehdä vaikka edellisenä päivänä.
2. Levitä krutongin päälle paremsaanimajoneesia ja nosta päälle muutama katkarapu ja koristele tillillä.

Paistettua munakoisoa ja chilituorejuustoa

tuorejuustolla täytettyjä chilipaprikoita
munakoisoa
muna
parmesaaniraastetta
korppujauhoja
paistamiseen oliiviöljyä

1. Osta valmiiksi täytettyjä chilipaprikoita tai valmista ne itse. Osta veteen tai etikkaliemeen säilöttyjä kokonaisia chilipaprikoita. Valuta ne. Poista kanta ja pyöräytä halutessasi kapealla pienellä veitsellä varovasti siemenet pois. Täytä chilipaprikat notkistetulla tuorejuustolla. Säilytä kylmässä.
2. Leikkaa munakoisosta ohuita viipaleita. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita korppujauhot ja parmesaani keskenään.
3. Kasta munakoisoviipaleet munaan ja kierittele ne parmesaanikorppujauhoseoksessa ja paista pannulla rapeiksi.
4. Leikkaa tuorejuustolla täytetystä chilipaprikasta viipaleita ja nosta ne munakoisoviipaleiden päälle. Kiinnitä tikulla.


Lue myös:

    Uusimmat