Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

8.10.2002 Vuohenjuustosilakkapihvit, punajuurisilakat ja helmisipulit

Julkaistu 10.10.2002 11:50

Vieraana keittiömestari Jyrki Linna-Hynnilä ravintola Havis Amandasta valmistamassa silakkaherkkuja.

Punajuurisilakat

Punajuurisilakat

PunajuurisilakatCopyright MTV Oy 2002

n.500 g nahattomia silakkafileitä (=600-700g nahallisia silakkafileitä)

1 litra vettä
1,5 dl Rajamäen etikkaa
0,5 dl karkeaa suolaa
1 dl sokeria
laakerinlehtiä
neilikoita

1. Keitä ainekset makuliemeksi ja anna jäähtyä.
2. Lisää silakkafileet ja anna maustua liemessä 2-4 tuntia kylmässä. Mitä kauemmin silakat ovat liemessä, sitä kovempia ja suolaisempia niistä tulee.
3. Valuta silakat.

1-2 punajuurta
0,5 l vettä runsas
1,5 dl sokeria
1,5 dl Rajamäen etikkaa
muutama laakerin lehti
mustapippuria

1. Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Lisää etikka ja lopuksi hienoksi raastettu tai suikaloitu punajuuri.
2. Anna jäähtyä. Lisää silakat kylmään liemeen ja anna maustua vähintään yön yli mieluiten pari päivää.

Vuohenjuustosilakkapihvit

Vuohenjuustolla täytetyt silakkapihvitVuohenjuustolla täytetyt silakkapihvitCopyright MTV Oy 2002

n.600 g silakkafileitä
4-6 salottisipulia
n. 100 g vuohenjuustoa
ruohosipulia
suolaa
valkopippuria
ruisjauhoja

rypsiöljyä ja voita tai juoksevaa margariinia

1. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi ja anna jäähtyä.
2. Murusta vuohenjuusto ja sekoita joukkoon ruohosipuli ja sipuli.
3. Levitä puolet silakkafileistä laudalle voipaperin päälle. Ripsauta fileille vähän pippuria ja suolaa. Levitä nokare juustomassaa fileille. Paina toiset fileet päälle. Jos juusto on hyvin pehmeää, nosta pihvit hetkeksi kylmään käsittelyn helpottamiseksi.
4. Kiepsauta fileet ruisjauhoissa ja paista. Iso määrä kyspyy hyvin myös 10-15 minuutissa uunissa 225 asteessa leivinpaperin päällä. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita tai muusia ja helmisipulieta tai muita kasviksia.

Helmisipulit


pienehköjä sipuleita
vettä
voita
sokeria
sitruunanmehua
loraus kermaa
suolaa, pippuria

1. Keitä sipulit suolavedessä kypsähköiksi. Valuta.
2. Kuullota voissa hiljalleen ja ripsauta sekaan vähän sokeria ja lisää reilusti sitruunamehua. Anna mehun kiehua lähes kuivaksi. Lisää lopuksi loraus kermaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääseBorrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • Eilen08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö