8.1.2004 Sitruunatorttua ja hedelmäsalaattia

8 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta (n. 125 g)
350 g voita tai margariinia
2 kananmunaa

4 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl kuohukermaa

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset pehmeään voihin.
2. Lisää kananmunat koko ajan hyvin sekoittaen.
3. Sekoita seos tasaiseksi taikinaksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia.
4. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi.
5. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada se pohjan päälle.
6. Paista torttua 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Hedelmäsalaatti

2 kiinteää omenaa
1 appelsiini
1 mango
2 rkl sokeria
1 sitruunan mehu
(tuoretta minttua)

1. Kuori hedelmät, poista omenoista siemenkota, mangosta kova keskusta ja fileoi appelsiini.
2. Leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuutioiden joukkoon sitruunamehu sekä sokeri. Voit viimeistellä hedelmäsalaatin tuoreella mintulla.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat