70 täyttävä Remu keikkailun lopettamisesta: "Jatkossakin mennään päivä kerrallaan"

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Remu Aaltonen lopettaa keikkailun syksyn Last Call -kiertueen jälkeen. MTV Viihteelle hän sanoo ottavansa tulevan vastaan päivä kerrallaan.

Remu Aaltonen vastaa puhelimeen hyväntuulisena Virosta. Hän vahvistaa Ylen kertoman uutisen keikkailun lopettamisesta syksyn Last Call -kiertueen jälkeen.

– Joo. Aika aikaansa kutakin sano pässi, kun päätä leikattiin, mies perustelee päätöstään MTV:lle.

Ennen sitä mies kuitenkin keikkailee energisenä – tänään tiistaina Virossa. 

– Mä oon täällä keikalla puutarhabailuissa. Arvostetut soittajat pitää kesäbailuja, täällä on helvetin hienot mestat. Suomessakin pitäis olla, että jätkät järkkää ite jotain – ei aina tarvi olla jonkun firman järkkäämät. Sillon vapautuu vähän ja on retkitunnelmaa, Remu nauraa.

Remu kertoo olevansa puutarhabailuissa kunniavieraana. Hän sanoo auttaneensa virolaisia kollegoita jo 1970-luvulla, kun maa oli vielä osa Neuvostoliittoa.

– Kun täällä ei sillon oikein ollu mitään, niin mä toin rikollisena pojille peltejä, siis symbaaleja. Se oli helvetin jännää kun ei tienny jääks kiinni vai ei, mut rikollisuus on taidetta, Remu muistelee nauraen.

Remu täyttää kunnioitettavat 70 vuotta tammikuussa.

– Mun mielestä se on aika hyvä kohta laittaa piste. Tuntuu vaikealta tajuta, että on niin paljon kellossa. Sen kun tajuais, niin vois olla viisas.

Remu on vaitonainen jatkosuunnitelmistaan keikkaeläköitymisen jälkeen.

– En kerro, se on salaisuus. 

Filosofiaansa hän kuitenkin valottaa.

– Päivä kerrallaan mennään, ei tiedä mikä mielentila on. Universumi on semmoinen, että se johdattelee ihmisen mielentilaa.  En ole mikään uskovainen tai hihhuli, mutta uskon kohtaloon. Jokaisella ajalla on tarkoitus, mikään ei ole pitkäveteistä paskaa, ei se niin mene.

Remu nauraa toteamukselle, ettei hänen elämänsä ainakaan ole ollut sellaista: pitkäveteistä paskaa.

– No ei todellakaan. Oon menny puita pitkin, putkinotkoja ja hevosteitä. Pysähdyksiä on välillä tullu, mutta silti mennään kuitenkin.

Last Call -jäähyväiskiertueen ohessa Remu aikoo tehdä myös levyn.

– Kun rundilla tehdään soundcheck, niin siinä voi jammaa ja tehdä biisejä soundcheckin yhteydessä. Niitä voi tallennella, jos ne kuulostaa hyvältä.

Lue myös:

    Uusimmat