7 syytä, miksi mustasukkaisuus suhteessa on hyvä asia

Liiallinen mustasukkaisuus tukahduttaa parisuhteen, mutta silloin tällöin pintaan nousseet mustasukkaisuuden tunteet voivat tehdä hyvääkin suhteelle.

Mustasukkaisuus parisuhteessa ei aina ole pelkästään huono asia, eikä välttämättä merkki epäluottamuksesta kumppania kohtaan. Opi, kuinka mustasukkaisuus parisuhteessa saattaa myös kehittää suhdetta.

Tervetullut muistutus

Muistat ehkä useimmin osoittaa sen, kuinka tärkeä kumppanisi on sinulle, kun välillä tunnet ikäviä mustasukkaisuuden pistoksia. Mustasukkaisuus muistuttaa sinua siitä, mitä arvostat kumppanissasi ja parisuhteessasi. Joskus meitä täytyy muistuttaa jopa siitä, mikä on meille tärkeintä.

Kommunikaatio kehittyy

Kun puhutte keskenänne kokemastanne mustasukkaisuudesta, voitte samalla vahvistaa suhdettanne ja keskinäistä viestintäänne. Mustasukkaisuudesta on fiksua puhua kumppanin kanssa rauhassa ajoissa, ettei tunne purkautuisi myöhemmin kiukkuna ja ilkeilynä.

Sen sijaan, että tiuskit miehellesi loppuillasta "Sori, ettei minulla ole yhtä hyvää kroppaa kuin tuolla naisella, joka on flirttaillut sinulle koko illan", voit sanoa miehellesi jo alkuillasta "Minun täytyy kertoa, että olen vähän mustasukkainen, kun näen, että kaunis nainen flirttailee sinulle. Näytät tänään niin komealta."

Intohimon herättäjä

Jos hermostut ajatuksesta, että joku takertuu kumppaniisi, on tämä merkki siitä, että välillänne on vielä fyysistä vetovoimaa. Mustasukkaisuuden avulla voimme nähdä asiat uusin silmin, ja löytää kumppanistamme jälleen niitä ominaisuuksia, joka sytyttivät intohimomme suhteen alussa.

Kun näemme kumppanimme flirttailevan jonkun muun kanssa, voi vähentynyt kiinnostuksemme yhtäkkiä kasvaa. Mustasukkaisuus voi siis johtaa kipinän uudelleensyttymiseen. 

Polttoaine tavoitteillemme

Kokemasi mustasukkaisuus voi olla myös merkki siitä, että olet tyytymätön joihinkin asioihin itsessäsi. Samalla mustasukkaisuus voi lisätä motivaatiotasi pyrkiä kehittämään itseäsi haluamaasi suuntaan. 

Jos esimerkiksi näet miehesi keskustelemassa urheilullisen, timmin naisen kanssa, ja tunnet suurta mustasukkaisuutta, saatat saada samalla motivaatiota liikkumiseen ja terveellisien elämäntapojen noudattamiseen uudella tavalla.

Kannustaa panostamaan

Välillä olemme liian laiskoja, kiireisiä tai ajattelemattomia, emmekä jaksa juuri panostaa parisuhteeseemme, tai osoittaa kumppanillemme huomiota. Mustasukkaisuus voi muuttaa tämän asian. Ehkä haluamme jälleen valmistaa kumppanillemme hänen suosikkiruokaansa, tai ostaa rakkaallemme yllätykseksi keikkaliput.

Kun jaksat huomioida ja yllättää kumppanisi, hän luultavasti innostuu myös hellimään sinua.

Itsetutkiskelun paikka?

Tuntemasi raivokas mustasukkaisuus voi myös viitata muihin sisäisiin ongelmiisi. Kannattaa miettiä, voisiko mustasukkaisuus johtua vakavammista riittämättömyyden tunteistasi. Nämä voivat heijastua esimerkiksi lapsuuden kokemuksistasi.

Jos ymmärrät, että mustasukkaisuuden taustalla on vakavampia, itsetuntoosi liittyä asioita, ehkä juuri nyt on aika ottaa härkää sarvista, ja keskustella tunteistasi ja menneisyydestäsi esimerkiksi terapeutin tai psykologin kanssa.

Merkki suhteen tärkeydestä

Ajattele mustasukkaisuutta näin: se on merkki siitä, että suhteenne on vakaalla pohjalla. Haluat miehesi sanovan "Ei ole mitään syytä olla mustasukkainen. Olet minulle kaikki kaikessa."

Kun vastavuoroisesti kerrot mustasukkaisuuden tunteistasi rehellisesti kumppanillesi, vakuutat samalla kumppanisi suhteenne pysyvyydestä. Kun olet mustasukkainen, se kertoo kumppanillesi, että välität hänestä, ja arvostat suhdettanne niin paljon, että haluat panostaa siihen jatkossakin.

MTV Lifestyle on myös Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

    Uusimmat