7 parasta vinkkiä: Näin lataat akut ja otat hyödyt irti vapaapäivästä!

Kun sinulla on mahdollisuus pitää vapaapäivä, haluat varmasti saada siitä kaiken irti. Jos haluat nauttia omasta ajastasi, näillä vinkeillä saat vietettyä ihanan rentouttavan vapaapäivän, joka edistää sekä terveyttäsi että virkeyttäsi.

1. Nuku univelkasi pois

Suuri osa ihmisistä ei nuku tarpeeksi joten päivät alkavat jo valmiiksi väsyneenä. Kun vapaapäiväsi koittaa, nuku hiukan pidempään tai ota vaikka päiväunet. Älä kuitenkaan nuku liikaa, sillä esimerkiksi yli tunnin päiväunet voivat saada sinut entistä väsyneemmäksi.

2. Rentoudu ja lataudu

Moni meistä tuntee olonsa stressaantuneeksi. Aikaa ei tunnu riittävän rentoutumiseen ja ihan vain olemiseen. Nyt kun sinulla on koko päivä itsellesi, siirry pois puhelimen ja sähköpostin luota. Rauhoitu sen sijaan kirjan ääressä tai lämpimässä vaahtokylvyssä. Kokeile myös joogaa, se on erinomainen rentouttaja.

3. Vaihda kuulumiset ystävien tai sukulaisten kanssa

Jos sinulla on ystäviä, jotka asuvat vähän kauempana, yhteydenpito jää usein taka-alalle kiireiden keskellä. Nyt olisi hyvä hetki soittaa heille. Tutkimukset osoittavat, että läheiset suhteet sukulaisiin ja ystäviin vähentävät mm. masennuksen riskiä ja lisäävät onnellisuutta.

4. Kokeile jotain uutta

On monella tapaa hyödyllistä poiketa välillä tavallisista rutiineistasi. Parit, jotka kokeilevat uusia harrastuksia yhdessä ovat keskimääräisesti onnellisempia suhteeseensa. Uusi urheilurutiini vanhan sijaan voi auttaa laihduttajaa saamaan uutta vauhtia painonpudotukseen. Uuden kielen opettelu taas edistää aivotoimintaa. Kokeile vapaapäivänäsi siis jotain uutta!

5. Urheile

Nauti omasta ajastasi vetämällä lenkkitossut jalkaan. Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla iltapäivän jumppatunteja tai lähteä vaikka luontoon patikoimaan. Liikunnan jälkeen olosi on mitä mahtavin!

6. Valmista etukäteen terveellisiä aterioita koko viikolle

Kiireessä tulee usein napattua jotain nopeaa ja epäterveellistä ruokaa. Voit tehdä itsellesi palveluksen ja valmistaa vapaapäivänäsi terveellisiä ruokia koko viikolle. Näin sinulla on kiireen tullen valmiina varmasti terveellistä syötävää.

7. Tee vapaaehtoistyötä

Vaikka tämä tarkoittaisikin työtä vapaa-ajallasi, niin muutama tunti vapaaehtoistyötä viikossa on tutkimusten mukaan hyvä tapa vähentää stressiä ja parantaa unenlaatua. Koet tekeväsi jotain tärkeää ja merkityksellistä ja siitä seuraava hyvä olo parantaa terveyttäsi.

Lähde: Huffingtonpost.com

Eeva Lähteenmäki/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja