7 helppoa vinkkiä päänsäryn lievitykseen

Joskus päänsärky piinaa niin, etteivät pillerit ja rohdokset auta. Jyskytys, paine ja kipu päässä häiritsevät työntekoa ja vapaa-aikaa. Lue vinkit helppoon päänsäryn lievitykseen. 

1. Kahvi

Kahvi saattaa auttaa kuin auttaakin päänsärkyyn. Jos olet aamukahvi-ihminen ja päivittäinen kuppi jää väliin, saatat päivän kuluessa hyvinkin kärsiä kofeiinin vieroitusoireista päänsäryn muodossa.

2. Seksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan seksin harrastaminen vähentää ja helpottaa päänsärkyä. 

– Seksi lisää mielihyvähormoni oksitosiinin ja endofriinin tuotantoa aivoissa. Ne ovat luontaisia kipulääkkeitä, kertoo lääkäri Saralyn Mark, Stellar Medicine: A Journey Through The Universe of Women's Health –teoksen kirjoittaja. 

3. Välipala

Kun päätäsi särkee, nappaa jotain syötävää.

– Liian alhainen verensokeri voi aiheuttaa päänsärkyä, heikosta olosta puhumattakaan, sanoo Mark.

Vaikka kiire koettelisi, yritä syödä säännöllisesti. Näin pidät päänsäryn loitolla. 

4. Vesi

Jos jysäri iskee, etsi vettä. The Journal of Nutrition –julkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan pienikin nestehukka voi aiheuttaa kovaa päänsärkyä. Vedenjuonti voi helpottaa särkyä jo minuuteissa!

5. Tee

Päänsärky voi johtua myös suuren stressin aiheuttamista jäykistä ja jännittyneistä niska- ja hartialihaksista. Erään tutkimuksen mukaan teen juonti voi laskea stressihormoni kortisolin tuotantoa.

– Jos olet myös pahoinvoiva, juo inkivääriteetä. Se näyttää rauhoittavan sekaisin olevaa vatsaa, sanoo lääkäri Susan BronerManhattan Headache Centeristä.  

6. Vältä kirkkaita valoja

Himmennä hiukan koneesi taustavaloa, sen kirkkaus voi nimittäin olla yllättävä syy päänsärkyysi. Kaikki kirkkaat valot voivat laukaista migreenisen säryn, jos sinulla on sellaiseen taipumusta. Jos särky pahenee, vältä digitaalisia näyttöjä ja kirkkaita valoja. 

7. Venyttele

Kova särky voi johtua lihasjännityksestä. Venyttele hyvin ja rentoudu, niin kipu voi olla jo muisto vain.

Lähde: womenshealthmag.com

Lue myös:

    Uusimmat